”Δεν μπορώ να αναπνεύσω” ενός ίσως καλύψει το ”Δεν μπορώ αναπνεύσω” 105.000

Yπογράφει ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς. Επικοινωνιολόγος / Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας / Δημοσιογράφος - Ραδιοφ. Παραγωγός 

Το ”Δεν μπορώ να αναπνεύσω” του συμπαθούς κύριου Τζορτζ Φλόιντ ίσως καλύψει το ”Δεν μπορώ αναπνεύσω” 105.000 και πλέον ασθενών Αμερικανών πολιτών λίγο πριν αποδημήσουν εξαιτίας του κορονοιου… Τι εννοώ; Αρχικά δεν θέλω να τρομάξω καμία και κανέναν. Δεν ζυγίζω ψυχές. Όλες οι ζωές έχουν την ίδια αξία.
Όμως… η σκληρή αυτή δολοφονία είναι ”μπουκιτσα στο λαδάκι” του Ντοναλντ Τραμπ που μηνες τωρα ψάχνει τρόπους να αποσπάσει την προσοχή από την τεράστια αποτυχία του ιδίου και του συστήματος του απέναντι στον, ναι θα το πω ξανά και ξανά, κινεζο-κορονοιο. Απέτυχε ο κος Τραμπ! Το σύστημα Υγείας και Πρόνοιας των ΗΠΑ… ”τον ήπιε”! Χάθηκαν αδίκως τόσες δεκάδες χιλιάδες ψυχές και ποιος ξέρει πόσες ακόμη!  Όμως… τώρα κάνει  αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά από 2015, μα και το 2016, μέχρι σήμερα. Πολώνει το κλίμα! Με ότι τρόπο μπορεί.
Μόνο πολιτικά κέρδη θα έχει από αυτό! Διότι πολύ απλά ”καβαλάει” το τρελό μανιασμένο άλογο που λέγεται αμερικανική κοινή γνώμη. Τον μέσο αμόρφωτο πολίτη των ΗΠΑ, που είναι το ίδιο ”λαικαντζα” και ”λούμπεν” στοιχείο με τον μέσο Ελληνα πολίτη. Ξέρει καλά πόσο χαμηλού επίπεδου είναι το κοινό του μα και το κοινό των Ρεπουμπλικανων. Το έχει πει ο ίδιος σε βιβλία και συνεντεύξεις του πριν αρκετά χρόνια, δεν το λέω εγω. Και όσο τους δίνει αυτό που ζητάνε, τόσο τους κρατάει ”κοιμισμένους” τόσο τους πωρώνει, διότι το καλοκαίρι ξέρει ότι θα είναι δύσκολο για εκείνον… Μελέτες γράφουν ότι θα θύματα από τον κορόνα θα φτάσουν τα 150.000!!! Ποτέ ξανά οι ΗΠΑ δεν έχασαν τόσες ψυχές σε ειρηνική περίοδο. Kαι μια οικονομία να παραπαίει… Παρόμοια και ίσως χειρότερα περιστατικά γίνονται συνέχεια στις ΗΠΑ.
Όποιος πραγματικά πιστεύει ότι αυτά που γίνονται στην Αμερική κάνουν ζημιά στον ”πορτοκαλί” κο. Τραμπ, δεν έχει καταλάβει Χριστό… Ο κος. Τραμπ ξέρει να πολώνει, ξέρει να διχάζει πάνω σε σχετικά πλειοψηφικά για εκείνον, λαϊκά ακροατήρια και αν ιστορία αυτή τραβήξει πολύ με τις διαδηλώσεις κλπ ο κος. Τραμπ πιθανότατα θα βγει ενισχυμένος έναντι του δημοκρατικού, μετριοπαθούς και ψύχραιμου κύριου Τζο Μπαιντεν. Δεν υπονοώ ότι ο κος. Τραμπ ήθελε ”το αίμα ενός μαύρου” στον δρόμο, όχι όχι όχι μακριά από έμενα τέτοιες θεωρίες, άλλα προσπαθεί να κερδίσει πολιτικά και κοινωνικά από αυτό. Κάποιοι φούσκωσαν πολύ το άσχημο και απάνθρωπο αυτό συμβάν. Μέχρι τώρα ο Θεός δεν με έχει αξιώσει να ταξιδέψω στις ΗΠΑ. Αλλα θαυμάζω εξαιρετικά αυτή την χώρα και το τι εκπέμπει. Έχει πολλά θετικά να δώσει στο διεθνές γίγνεσθαι. Αρκεί να είναι υγιής! Χρειαζόμαστε με παγκόσμια και ισχυρή Αμερική! Και η Ελλάδα ακόμη περισσότερο! Μακάρι σύντομα να βρουν τις ισορροπίες τους.