Αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι υπήρξε αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης με εννέα νέα ,κρούσματα, τα οποία συνεχώς να αυξάνονται εντός της ελληνικής επικράτειας.
Συνολικά από τις 24 Ιουνίου μέχρι σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι σερβικής καταγωγής.

Αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων σημειώνεται στη Δυτική Μακεδονία, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της ανησυχίας για την περιοχή αλλά και για τη γενικότερη εξέλιξη της πανδημία στη χώρα μας. Τις τελευταίες υπάρχουν αυξημένα, τα οποία σε μεγάλο ποσοστό προέρχονται από άλλες χώρες και εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τα νέα αυτά περιστατικά Covid-19 δείχνουν ότι υπάρχει αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ασθενείς, αλλά με ήπια έως μέτρια συμπτώματα αναπνευστικής νόσου είναι ένας κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι σερβικής καταγωγής.

Ο Σέρβος πολίτης, κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός τον κορονοϊό. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στις επαφές του Σέρβου ασθενούς, διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Συνολικά από τις 24 Ιουνίου μέχρι σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι σερβικής καταγωγής. Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που έχει ορισθεί ως νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας, όπου βρίσκονται συνολικά επτά περιστατικά covid 19. Ο συντονιστής του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγος, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, δήλωσε ότι «θα δούμε τις προσεχείς ημέρες, μέσω των ιχνηλατήσεων που κάνουμε, τι διαστάσεις θα λάβει η στιγμιαία αύξηση των ορφανών κρουσμάτων κορονοϊού».

Πηγή: Thepressproject.gr