Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά, διαβεβαίωσε ο Χ. Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών δεν διευκρίνισε αν τα αναδρομικά θα πληρωθούν εφάπαξ, σε δόσεις, με μικρό κούρεμα στο επιστραφέν ποσό, σε μήνες ή σε χρόνια

Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει όλες τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις επικουρικές συντάξεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως «θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων».

Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας απέφυγε να διευκρινίσει αν τα αναδρομικά θα πληρωθούν σε δόσεις ή εφάπαξ, με μικρό κούρεμα στο ποσό που θα επιστραφεί. «Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι, αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις» σημείωσε και διευκρίνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη αύξηση.

Στο ίδιο πλαίσιο δε, επανέλαβε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει κανονικά όλα τα αναδρομικά. «Με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», είπε.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr