Η κυβέρνηση ετοιμάζει συνταγές κατά της κρίσης που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει είπε ο Ν. Παππάς

Στοιχεία μνημονιακών προγραμμάτων κρύβονται στην έκθεση Πισσαρίδη, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι διεθνείς οργανισμοί επικαιροποιούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τελευταίο το ΔΝΤ, το οποίο εκτιμά ότι η ύφεση μπορεί να φτάσει στο 12%». Αυτό ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ως «αντίδοτο» στην κατάσταση «ετοιμάζει συνταγές οι οποίες έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ο κ. Παππάς σχολίασε πως «η έκθεση Πισσαρίδη, την οποία ακόμα περιμένουμε να κατατεθεί στη Βουλή, κρύβει στοιχεία του σκληρού πυρήνα των μνημονιακών προγραμμάτων, τα οποία δεν πρόλαβαν να εφαρμοστούν ή ακυρώθηκαν από τη δική μας διακυβέρνηση». Ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υποδομών, ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού αλλά και μονιμοποίηση των αρνητικών εξελίξεων στα εργασιακά είναι μερικές από τις προβλέψεις της έκθεσης, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «οι τράπεζες αναδεικνύονται στον μεγάλο ασθενή της ελληνικής οικονομίας» και πως «για να βελτιώσουν τα δικά τους βιβλία, αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων από τα προγράμματα» κι αναφέρθηκε σε «καταστροφική λογική, που χτυπά στην καρδιά αυτό που ονομάζουμε μεσαία τάξη και όλη τη μισθωτή εργασία».

Σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό, είπε ότι «θα έχει ενδιαφέρον να μελετηθεί η εμπλοκή εταιρείας που συνδέεται με το οικογενειακό περιβάλλον του κ. Σαμαρά».

Αναφερόμενος στη «στοχοποίησή» του, τόνισε ότι «κάποιοι θέλουν να εκδικηθούν την παράταξή μας για όσα πετύχαμε» προσθέτοντας ως «ορισμένοι πολιτικοί μας αντίπαλοι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα». «Ήταν υποχρέωσή μας», είπε ο κ. Παππάς, «να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και αυτό πράξαμε, ρυθμίζοντας το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και εισπράττοντας φόρους διαφήμισης και τέλη χρήσης συχνοτήτων που δεν εισπράττονταν για χρόνια, ενώ σήμερα προχωρά το ξήλωμα βασικών ρυθμίσεων».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr