3+1 σειρές του Netflix για να «πάει κάτω» το κατσικάκι

Της Βιβής Κοτσαπουϊκίδου

Πως έχουν τα πράγματα για μένα αυτές τις μέρες; Άρρωστη στο σπίτι, όσο όλοι οι άλλοι φτιάχνουν τσουρέκια και ετοιμάζουν σούβλες. Όμως από τότε που το Netflix μπήκε στη ζωή μου τα πράγματα είναι διαφορετικά (χωρίς υπερβολές). Θα μου πείτε σειρές δεν έβλεπες πριν; Ναι, έβλεπα! Αλλά ας μην γελιόμαστε. Άλλο να βλέπεις σειρές που έχεις κατεβάσει ή να τις παρακολουθείς online σε χάλια ποιότητα τις περισσότερες φορές, με μεταφράσεις εξ ακοής και το  burger να αποδίδεται ως πιτόγυρο ή η Oprah Winfrey ως Τατιάνα Στεφανίδου (το έχω δει κι αυτό) και άλλο να βλέπεις σε καλύτερη εικόνα, με  τα επεισόδια να ρέουν άφθονα και τις σειρές να ανανεώνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ τέσσερις σειρές που είδα τον τελευταίο καιρό και μου άρεσαν, μιας και οι μέρες αυτές δεν είναι μόνο για φαγοπότι και άβολα οικογενειακά τραπέζια. Hint: Δεν είναι αμερικάνικες και δεν έχουν ατελείωτα επεισόδια!

Baby

(2018/Ιταλία) 1 σεζόν & 6 επεισόδια

Η ιταλική σειρά των μόλις έξι επεισοδίων έχει ένα κύκλο και περιμένουμε τον δεύτερο εντός του 2019, όπως έχει ανακοινωθεί. Ακολουθεί την Κιάρα και την Λουντοβίκα, δυο διαφορετικά και ανήλικα κορίτσια, που ακολουθούν τον δρόμο των συνοδών πολυτελείας, γιατί θέλουν μια αλλαγή στη ζωή τους. Κλασική σειρά του Netflix με πλουσιόπαιδα Λυκείου, τα οποία ανακαλύπτουν την φιλία και τον έρωτα, μαζί με τα ναρκωτικά και το σεξ.

Πρωταγωνιστούν: Benedetta Porcaroli, Alice Pagani, Riccardo Mandolini

 

Κινούμενη Άμμος

(2019/Σουηδία) 1 σεζόν & 6 επεισόδια

Πάλι Λύκειο και πάλι πλουσιόπαιδα με την αντίστοιχη συμπεριφορά, όμως εδώ μιλάμε για μια αστυνομική σειρά που σου κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο. Η πλοκή ακολουθεί την Μάγια, η οποία είναι η μόνη που επιβιώνει από μια άγρια επίθεση σε σχολική τάξη και συλλαμβάνεται από τις αρχές ως η μόνη ύποπτη. Η ερώτηση που σου δημιουργείται είναι αν τελικά είναι θύτης ή θύμα. Ένας έρωτας που δεν πήγε και τόσο καλά και οδήγησε σε μια άρρωστη σχέση και ένα τραγικό έγκλημα…στις οθόνες σας!

Πρωταγωνιστούν: Hanna Ardéhn, Felix Sandman, David Dencik

 

The Forest/ La Foret

(2017/Γαλλία) 1 σεζόν & 6 επεισόδια

Γαλλική αστυνομική σειρά, η οποία ακολουθεί μυστηριώδεις εξαφανίσεις παιδιών σε ένα χωριό της Γαλλίας, το οποίο είναι κοντά σε ένα δάσος. Η ηρωίδα, Βιρζινί, είναι αστυνομικός και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που έχει ταράξει την μικρή τους κοινωνία, με την βοήθεια της δασκάλας Εβ, που ίσως να περιπλέξει κι άλλο τα πράγματα. Ποιος είναι ο ρόλος του δάσους, αλλά και κάποιων αντίστοιχων υποθέσεων του παρελθόντος;

Πρωταγωνιστούν: Samuel Labarthe, Suzanne Clément, Alexia Barlier

 

Perfum/ Το άρωμα

(2018/Γερμανία) 1 σεζόν & 6 επεισόδια

Άλλη μια αστυνομική σειρά, αυτή τη φορά γερμανική. Βασίζεται κατά ένα ποσοστό στο βιβλίο του Πάτρικ Ζίσκιντ «Το άρωμα», που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία παγκοσμίως. Η σειρά ξεκινά με τον μυστηριώδη φόνο μιας τραγουδίστριας, ο οποίος φέρνει κοντά την παρέα της από το οικοτροφείο, που είναι γεμάτη σκοτεινά μυστικά και κάποιος από αυτούς φέρεται να είναι ένας εμμονικός δολοφόνος παθιασμένος με τις γυναικείες μυρωδιές, που πειραματίζεται με τη δημιουργία ενός ακαταμάχητου αρώματος κατασκευασμένου απ’ αυτές. Έξυπνη σειρά με ωραία πλοκή. Δεν είχα διαβάσει το βιβλίο,  ούτε είχα δει την ταινία του Τομ Τίκβερ πριν δω την σειρά και ομολογώ πως θα κάνω και τα δυο.

Πρωταγωνιστούν: Friederike Becht, Natalia Belitski, Oskar Belton

 

ΥΓ Δεν είναι όλες πρωτότυπες σειρές του Netflix!