4 αντιδήμαρχοι και 9 εργαζόμενοι του δήμου Λαγκαδά θετικοί στον covid-19

Κίνδυνος για κλείσιμο υπηρεσιών #newn #κορωνοϊος #δημος Λαγκαδα

Τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί απανωτά κρούσματα στο δήμο Λαγκαδά, σε εργαζόμενους αλλά και στελέχη της διοίκησης.

Από τους τέσσερις αντιδημάρχους που νοσούν, ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ από τα τεστ τα οποία υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι τα εννέα ήταν θετικά, μεταξύ των οποίων οι δύο στενοί συνεργάτες του δημάρχου.

«Είχαμε και πριν κρούσματα σε εργαζόμενους, τέσσερα το τελευταίο διάστημα. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε απολυμάνσεις. Αποδεκατιζόμαστε κι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούμε να κάνουμε δουλειά. Γιατί εκτός από αυτούς που νοσούν υπάρχουν και εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους και είναι σε καραντίνα», ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Γιάννης Ταχματζίδης.

Σε διάφορες υπηρεσίες εργάζονται οι εννέα εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο τομέας της καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών είναι πολύ σημαντικοί και δεν μπορούν να σταματήσουν τη λειτουργία τους. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένας από τους νοσούντες είναι υπάλληλος στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και λόγω της κατάστασης η ομάδα έχει σταματήσει την εργασία της.