5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής από τον ΦΣΘ

Με τη συμμετοχή 49 ομιλητών, καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής από τα 3 Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων υγείας θα πραγματοποιηθεί το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, στις 18 και 19 Μαΐου 2019, σε δύο αίθουσες του ξενοδοχείου «THE MET» στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 

Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιαστεί η πολύπλευρη επιστημονική διάσταση θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και για τα οποία παρέχουν τις συμβουλές τους οι φαρμακοποιοί κατά την καθημερινή τους πράξη, καθώς και τα νέα ερευνητικά δεδομένα.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει 21 επιστημονικές ομιλίες ιατρικού και φαρμακευτικού ενδιαφέροντος, καθώς και πέντε στρογγυλά τραπέζια με θέματα «Η φαρμακευτική αντιμετώπιση στη Νευρολογία στην αρχή του 21ου αιώνα», «Επίκαιρα θέματα Ενδοκρινολογίας», «Τι το νεότερο στον Σακχαρώδη Διαβήτη», «Επίκαιρα θέματα Παθολογίας» και «Ουρολοιμώξεις: Το σήμερα και το αύριο στην πράξη».

«Το Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, το μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο για φαρμακοποιούς, έχει γίνει πλέον θεσμός, καθώς συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής. Το υψηλό επιστημονικό κύρος των ομιλητών προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο συνέδριό μας και περιμένουμε για άλλη μία χρονιά να υποδεχτούμε τους συναδέλφους που θα το παρακολουθήσουν απ΄ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης.

Οι φαρμακοποιοί που θα συμμετέχουν στο συνέδριο θα μοριοδοτηθούν με 12 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και να κάνετε την εγγραφή σας, επισκεφθείτε το https://www.psef.gr/#psef2019