53α Δημήτρια: «Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας»

photo_by_©_Karol_Jarek Πηγή: lifo.gr

Μετά την επιτυχία που σημείωσε την περασμένη θεατρική περίοδο και λίγο πριν την επανάληψή της για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα (Πειραματική Σκηνή -1), το νέο έργο της Αλεξάνδρας Κ* «Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας», παρουσιάζεται για δύο μόνο ημέρες, 10 και 11 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στα παλιά Δημοτικά Σφαγεία, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Δημήτρια 2018. Παράλληλα η παράσταση συμμετέχει σε θεατρικό Showcase διεθνούς προσανατολισμού που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος, σκηνοθέτης με αξιοσημείωτη πορεία και βραβεύσεις στο εξωτερικό, που παρουσιάζει για πρώτη φορά δουλειά του στην Αθήνα. Πρόκειται για μια παράσταση που μάς προκαλεί να τολμήσουμε… Να κοιτάξουμε κι εμείς στον καθρέφτη που μας ετοίμασαν οι δημιουργοί και συντελεστές. Ίσως αντιληφθούμε πολλά από το είδωλό μας.

Υπόθεση
Η πρώτη ιδιωτικοποίηση δημόσιας γης απειλεί το αυθαίρετο εξοχικό του Αντώνη Τάδε και μαζί ολόκληρη την προσωπική του μυθολογία. Κυρίως όμως απειλεί το μέλλον των παιδιών του, τουλάχιστον όπως ο ίδιος το έχει φανταστεί. Αποφασισμένος να παλέψει μέχρις εσχάτων για να σώσει την «επένδυση ζωής» του, ο Αντώνης θα συγκρουστεί όχι μόνο με τους κρατικούς μηχανισμούς, αλλά και με τα ίδια του τα παιδιά. Ανίσχυρος απέναντι στο κράτος και το ξένο κεφάλαιο, θα κηρύξει ανεξάρτητο κράτος τη γη που ο ίδιος έχει καταπατήσει και θα στεφθεί λαϊκός ήρωας για μία ημέρα. Το ζήτημα όμως ήταν πάντα η επόμενη. Αυτή που κάποτε ανήκε στα παιδιά του. Η παλιά «κακή» γενιά συγκρούεται -οπλισμένη- με την «κακομαθημένη» καινούρια, το θυμικό δίκαιο με το αστικό, και η τυπική ελληνική οικογένεια με την ίδια της την επιβίωση.

Σκηνοθεσία: Σαράντος – Γεώργιος Ζερβουλάκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Σαράντος – Γεώργιος Ζερβουλάκος
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Σύμβουλος δραματουργίας: Στέλλα Ράπτη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Video: Νίκος Πάστρας
Υπέρτιτλοι: Μαρί Τραγουστή
Διανομή: Μανώλης Μαυροματάκης: Αντώνης Τάδε
Μιχάλης Tιτόπουλος: Γιός Τάδε
Ρόζα Προδρόμου: Κόρη Τάδε
Eva Maria Sommersberg: Εύα, μια φίλη από τη Γερμανία

Φωτογράφος παράστασης: Κάρολ Τζάρεκ

Τιμές εισιτηρίων: 10€ και 8€

Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 21:00, Πέμπτη 18:00 και 21:00

Περισσότερες Πληροφορίες:
Εθνικό Θέατρο: https://www.n-t.gr/el/experimentalstage/events/382 
53ο Φεστιβάλ Δημήτρια (2018): https://dimitria.thessaloniki.gr/