7+1 Ελληνικά Summer Hits που ξεχώρισαν ανά τα χρόνια

Του Κωνσταντίνου Τανιά

καλοκαίρι συναυλία

Επειδή καλοκαίρι χωρίς μουσική, είναι σαν χειμώνας χωρίς ζεστή σοκολάτα, γι’ αυτήν τη φορά σκέφτηκα να κάνουμε ένα throw back στα summer hits που μας έκαναν συντροφιά τα ζεστά καλοκαίρια κάτω από μια ψάθινη ομπρέλα, μ’ ένα mojito στο χέρι ή ακόμη και στην ανυπόφορη -για τους καλοκαιρινούς μήνες- πόλη.

 

  • Μιχάλης Χατζηγιάννης – Το καλοκαίρι μου (2010)

 

Καλοκαίρι 2010 και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης -που είδη μετρούσε πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του- κυκλοφορεί το απόλυτο καλοκαιρινό άκουσμα, με τα ραδιόφωνα και τα ηχεία των beach bar να παίρνουν φωτιά και όλοι να χορεύουν σε ρυθμούς παραλίας.

 

  • VEGAS – Πάντα καλοκαίρι (2012)

 

Δύο χρόνια αργότερα, οι VEGAS με τη μαγική φωνή της κεντρικής τους τραγουδίστριας, Μελίνας Μακρή, «κατακτούν» τις ημέρες του καλοκαιριού και δίνουν νέα πνοή στα ατελείωτα beach parties.

 

  • Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Πάμε Χαβάη (2007)

 

Ήταν το 2007 όταν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κυκλοφόρησε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της καλοκαιρινής περιόδου. Μέχρι και σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά, το «Πάμε Χαβάη» ακούγεται στο τέρμα από τα τέλη της άνοιξης, μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου.

 

  • Demy – Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια (2012)

 

Επτά χρόνια μετά το πρώτο άκουσμα, το «Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια» το ακούμε από μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, χωρίς να έχει «πέσει» η αξία του. Αξίζει να σημειωθεί πως το τραγούδι κατέκτησε το μουσικό Βραβείο -MAD Video Music Award- καλύτερου ποπ βίντεο κλιπ, στα MAD VMA του 2013.

 

  • Δυτικές Συνοικίες – Καλοκαιρινά Ραντεβού (2002)

 

Δικαιωματικά, είναι ένα από τα αξέχαστα καλοκαιρινά τραγούδια που κατακτά μια θέση στη λίστα. «Δροσερό» και ξεσηκωτικό -θυμίζει στον καθένα τους καλοκαιρινούς έρωτες και τα ατελείωτα καλοκαιρινά…ραντεβού.

 

  • Ελένη Φουρέιρα – Ραντεβού Στην Παραλία (2014)

 

Η σέξι Ελένη Φουρέιρα, που καιρό με τον καιρό κατακτά όλο και περισσότερο την Ελλάδα και την Ευρώπη, κυκλοφόρησε πριν από μία πενταετία ένα από τα πιο…καυτά της τραγούδια, που δεν άφησε κανένα ακούνητο στα ξέφρενα parties στην παραλία.

 

  • Ημισκούμπρια – Πάμε Όλοι Μαζί Σε Μια Παραλία (2001)

 

Το παλαιότερο τραγούδι της λίστας, δε θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό των Ημισκούμπρια, που σε όλους μας φαντάζει πρόσφατο, καθώς τα σιγοτραγουδάμε κάθε καλοκαίρι, σα να ήταν χθες. Ο hip hop ήχος του, μπορεί να πει κανείς, πως ήταν κάπως πρωτοποριακός για τα ελληνικά δεδομένα των πρώτων χρόνων του 2000, εντυπωσιάζοντας αυτούς που το άκουγαν από το πρώτο άκουσμα.

 

  • Νίνο – Σα Ναυαγοί (2003)

 

Ιούλιος του 2003. Ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε Νίνο, ερμηνεύει αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ρομαντικά τραγούδια του καλοκαιριού, με πρωταγωνιστή ένα ζευγάρι και ταξιδεύει με τη φωνή του. Δεκαέξι χρόνια μετά, το «Σα Ναυαγοί» συντροφεύει τα καλοκαίρια μας με τον πιο γλυκό τρόπο.