“8 Εφαρμογές που πρέπει να έχεις στο κινητό σου”

Άρθρο της Ελίζας Πέτσα

  1. Wunderlist

Εάν ακόμα δυσκολεύεστε να βάλετε τις υποχρεώσεις σας σε μια τάξη ή -πιο χαρούμενο- θέλετε να κάνετε μια λίστα με όσα υπέροχα πράγματα θα κάνετε το φθινόπωρο αλλά και μια λίστα για τα ψώνια και μια ακόμα με τα τραγούδια που θα κάνετε cd και θα τα δώσετε στο αμόρε…ε όλες αυτές οι διαφορετικού περιεχομένου και λόγου ύπαρξης λίστες μπορούν να βρίσκονται όλες μαζί σε μια εφαρμογή •όμορφα και νοικοκυρεμένα. Το τρελό; Μπορείς να βάλεις δευτερεύουσες εργασίες σε μια υποχρέωση μια λίστας σου και να κάνεις το λεγόμενο κουτάκι στο κουτάκι. Και αν θες τις μοιράζεσαι.

  1. Forest

Λες: θ’ αφήσω το κινητό και θα διαβάσω. Τσουπ, σε 5′ όμως βλέπεις ήδη το 3ο instastory. Με αυτή την εφαρμογή δε θα το κάνεις , αφού θα έχεις ορίσει ένα χρονικό διάστημα στο οποίο αν ασχοληθείς με το κινητό σου θα καεί το δέντρο που μόλις φύτεψες. Αν περάσει ο χρόνος και είσαι καλό παιδί, τότε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ έχεις ένα δέντρο, πώς θες να το ονομάσεις? Κάθε μέρα είναι ένα καινούριο αγροτεμάχιο το οποίο καλείσαι να γεμίσεις δέντρα και θάμνους. Μπορείς;

  1. White noise

Ένα μωρό μιας φίλης της μαμάς μου ηρεμούσε ακούγοντας τον απορροφητήρα. Είναι τσεκαρισμένο • οι ήχοι μας επηρεάζουν ψυχολογικά πολύ. Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να ακούσεις τον ήχο της βροχής, ήχους δάσους , μια κουκουβάγια , κεραυνούς ή και όλα αυτά μαζί – δυστυχώς απορροφητήρα δεν έχει. Ιδανικό για λεωφορεία αλλά και για διάβασμα όταν δεν βρέχει.

  1. Farmakeia

Βρίσκεις τα πιο κοντινά εφημερεύοντα φαρμακεία αλλά και νοσοκομεία. Καλό να υπάρχει σε κάθε κινητό -όπως το φαρμακείο σε κάθε σπίτι- και θα σε σώσει αν ταξιδεύεις στην Ελλάδα.

  1. Πρώτες βοήθειες

Είναι ανησυχητικό το πόσο λίγοι από εμάς μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον και να του παρέχουμε σωστές πρώτες βοήθειες. Με αυτή την εφαρμογή δε θα πάρεις βεβαίωση αλλά τουλάχιστον μπορείς να μάθεις και να τεστάρεις τις γνώσεις σου στα πιο συχνά περιστατικά και -γιατί όχι;- να σώσεις μια ζωή. Του φίλου σου , του παιδιού σου , ενός περαστικού ακόμα και τη δική σου.

  1. Snapseed

Πολύ δυνατή εφαρμογή για επεξεργασία φωτογραφιών με φίλτρα που έχουν πολλές προσαρμογές και σε συνδυασμό με τα εργαλεία του (μπορείς να σβήσεις ατέλειες ,ΤΡΕΧΑΤΕ) είναι μια εφαρμογή που αρκεί για να φτιάξεις την τέλεια φωτογραφία.

  1. Shedia

Η σχεδία είναι ένα περιοδικό δρόμου που κοστίζει 3€ και το 1.5 πηγαίνει στον πωλητή ο οποίος είναι άνεργος, συχνά άστεγος και μέσω του περιοδικού έχει βρει έναν τρόπο να ενταχθεί στην κοινωνία και να νιώθει χρήσιμος. Η εφαρμογή δίνει πολλές παραπάνω πληροφορίες και αν δεν σας έπεισα εγώ να την αγοράσετε, κατεβάστε την εφαρμογή για να καταλάβετε για τι ακριβώς σας μιλάω.

  1. Newn webradio

Μέσω αυτής της εφαρμογής μπορείτε να μας ακούτε από το κινητό σας και όχι μόνο! (κατεβάστε την , ντε)