ACTUS: Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Οι επικείμενες εκλογές είναι ίσως οι κρισιμότερες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς ταυτίζονται χρονικά με μία περίοδο, όπου η διασφάλιση της αξιοπρέπειας του δικηγορικού μας επαγγέλματος και η άμεση λύση των κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν και καθιστούν καθημερινά προβληματική την άσκηση της δικηγορίας, τίθενται πλέον ως επιτακτικά ζητήματα. Τα ζητήματα που απαιτούν άμεση δράση και λύση και όχι  θεωρητικές κατασκευές και δεοντολογικές διακηρύξεις.

Το επάγγελμά μας έχει κατά το πρόσφατο παρελθόν υποστεί βαρύτατα πλήγματα, που αναιρούν την ίδια τη δικηγορική μας υπόσταση και σε μεγάλο βαθμό τον λειτουργηματικό χαρακτήρα της δικηγορίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η συμμετοχή όλων μας και η έμπρακτη διάθεσή μας να αντισταθούμε ως δικηγόροι στη συνεχιζόμενη προσπάθεια απαξίωσης του λειτουργήματός μας, αποτελεί τη  μοναδική λύση, καθώς η οποιαδήποτε αδιαφορία και η αδράνεια  θα έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα τη συνέχιση της υπάρχουσας δραματικής κατάστασης.             Οι δικηγόροι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση και η πεποίθησή μας αυτή είναι η κινητήρια δύναμη όλων των μελών του δικηγορικού συνδυασμού «ACTUS».

Ήδη από το έτος 2008, όταν για πρώτη φορά, μια ομάδα νέων, τότε, δικηγόρων συγκρότησε τον δικηγορικό συνδυασμό «ACTUS» και διεκδίκησε την εμπιστοσύνη σας για να αλλάξει τα κακώς κείμενα του Δικηγορικού μας Συλλόγου, η παράταξή μας με συνέπεια και ευθύνη, χωρίς καμία εξάρτηση, ήταν παρούσα στις εξελίξεις, με αδέσμευτη και καθαρή φωνή. Κάνοντας πράξη την υπόσχεσή μας για δράση, σταθήκαμε πάντοτε στο πλευρό του μαχόμενου δικηγόρου, προσφάτως δε, με καίριες και αποφασιστικές παρεμβάσεις στα δικηγορικά δρώμενα, διεκδικήσαμε, αναλάβαμε και πετύχαμε σημαντικές νίκες για το μέλλον και την καθημερινότητα των δικηγόρων.

Θέση αρχής μου, να μην καταλείπω ημιτελείς τις προσπάθειές μου. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δεν θα έχανα το ραντεβού που έχουμε όλοι μας για την επανόρθωση της δικηγορίας. Αναλογιζόμενος το χρέος μου έναντι των συναδέλφων που με στήριξαν στο παρελθόν, βρίσκομαι εδώ, έτοιμος να συμβάλλω στη δημιουργία των συνθηκών για την αναγέννηση του επαγγέλματος.

Στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στις 26/27 Νοεμβρίου 2017, θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος, επικεφαλής της πιο πλήρους και ενωμένης ομάδας αυτοδημιούργητων και μαχόμενων δικηγόρων, ενός ψηφοδελτίου που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του δικηγορικού κόσμου και σήμερα είναι εδώ με μια φρέσκια και υλοποιήσιμη πρόταση.

Αμφισβητούμε και αντιπαλεύουμε ευθέως τις κατεστημένες αντιλήψεις για τη διοίκηση του Συλλόγου, του δικηγορικού συνδυασμού «ACTUS».

Είμαστε εδώ, πιο έτοιμοι από ποτέ και δεν παραιτούμαστε από τα οράματα και τα δίκαια όλων μας. Είμαστε εδώ γιατί μπορούμε, και ζητούμε τη συμμετοχή, την σύμπραξη και την εμπιστοσύνη σας για να κάνουμε, όλοι μαζί, πράξη την αντεπίθεση της Δικηγορίας. Για να διασφαλίσουμε το μέλλον της και τις δουλειές μας.

 

Οι δικηγόροι ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

 

Στυλιανός Δ. Μαυρίδης – ACTUS

Υποψήφιος πρόεδρος ΔΣΘ, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ