Αυστηρότερα μέτρα για τη Β.Ελλάδα ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας

Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή #newn #κορωναιος #πετσας #νεα μετρα

Με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του covid-19, η Κυβέρνηση προχωράει σε εντατικοποίηση των ελέγχων τόσο στις μετακινήσεις όσο και στους χώρους εργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της άρσης του lockdown και τόνισε: «Στο μεταξύ ολόκληρη η Ευρώπη κι όχι μόνο βρίσκεται αντιμέτωπη με το νέο πιο ισχυρό και πιο επικίνδυνο κύμα κορωνοϊού. Σε πολλά κράτη παρά τα περιοριστικά μέτρα οι καμπύλες κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων αποδεικνύονται άκαμπτες. Σε κάποια κράτη τα συστήματα υγείας φθάνουν στα όριά τους και σε άλλα δηλώνουν το τέλος της αντοχής τους».

Ακολούθως ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και σύμφωνα με τα οποία:

  • Από αύριο στις έξι το πρωί κλείνει το μεθωριακό φυλάκιο στην Κρυσταλλοπηγή
  • Ανοιχτές παραμένουν οι πύλες εισόδου σε Κακαβιά, Προμαχώνα, Εύζωνες, ενώ από τη Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά 
  • Οσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να πηγαίνουν στον προορισμό τους με βάση το PLF.
  • Ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοτική αστυνομία
  • Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις όσο και στους χώρους εργασίας

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κόπωση στην κοινωνία. Τώρα ωστόσο μετά τις καθημερινές ανακοινώσεις για τα εμβόλια βλέπουμε μία αχτίδα φωτός. Ξέρουμε ότι θα φτάσει το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας. Όμως μέχρι τότε ας συνεχίσουμε την προσπάθεια», τόνισε.