ΑΠΘ: Αυξημένες οι μετρήσεις στα λύματα

Πότε υπολογίζεται να σταθεροποιηθεί η κατάσταση #newn #θεσσαλονικη #κορονοιος #λυματα

Αυξημένες είναι και αυτή τη βδομάδα οι μετρήσεις στα λύματα της Θεσσαλονίκης για κορονοϊό σύμφωνα με την έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο ρυθμός είναι επιβραδυντικός.

Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις μέχρι χθες (17/11) έδειχναν μιάμιση φορά πάνω από ότι την περασμένη βδομάδα όμως ο ρυθμός με τον οποίο γίνεται η αύξηση πλέον αρχίζει να μειώνεται…

Μάλιστα  o Θοδωρής Καρπάντσιος καθηγητής του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της ομάδας της διεπιστημονικής ομάδας η οποία υλοποιεί το συγκεκριμένο έργο, είπε τα εξής στο «ethnos.gr»: «Συνεχίζουμε να είμαστε αυξητικοί αλλά με μικρότερο ρυθμό. Αν η καμπύλη που βλέπουμε μέχρι τώρα εξακολουθήσει να έχει την ίδια μορφή περιμένουμε σε 7 με 10 μέρες την αρχή της επιπέδωσης» και πρόσθεσε «Εγώ δεν θα έπαιρνα την απόφαση για μέτρα χαλάρωσης αλλά εγώ δεν είμαι η Πολιτεία. Θα περίμενα να πέσουν πρώτα τα κρούσματα και μετά να πάρω μέτρα χαλάρωσης, γιατί ο ιός θα επανακάμψει και τότε δεν θα υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ της πόλης».