Μπάιντεν: Θα ανακοινώσει την πρώτη γυναίκα στο “τιμόνι” της υπηρεσίας πληροφοριών

Στις 24 Νοεμβρίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις #newn #Biden #USE #Διεθνη

Το γυναικείο άρωμα και ο αέρας ανανέωσης δεν απουσιάζουν από το νέο κυβερνητικό επιτελείο των ΗΠΑ. Ημέρα ανακοινώσεων η 24η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν να παρουσιάζει τα πρόσωπα που θα βρεθούν σε θέσεις-κλειδιά για τις ΗΠΑ. Στις επιλογές του νέου προέδρου που προκαλούν θετική εντύπωση είναι και το όνομα που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Θα είναι σύμφωνα με το protothema.gr, η πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στη συγκεκριμένη θέση, ενώ θα αξιοποιηθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρώην Γραμματέας του Κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζον Κέρι, στη θέση ανώτατου συμβούλου για το κλίμα.

Διατηρώντας πρόσωπα και στοιχεία από την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει Ουίλμινγκτον τα ονόματα που στελεχώσουν το κυβερνητικό επιτελείο του. Στη θέση του γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας θα διορίσει τον Αλεχάντρο Μαγιόρκας και την Αβρίλ Χέϊνς, στη θέση της διευθύντριας της εθνικής ασφάλειας.

Ειδικός απεσταλμένος της αμερικανικής προεδρίας για το κλίμα θα είναι ο Τζον Κέρι

Ο κ. Μπάιντεν θα ανακοινώσει σχέδια για τον διορισμό του Alejandro Mayorkas ως γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, είπε το γραφείο μετάβασης και ο Avril Haines ως διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών. Σκοπεύει να ορίσει τον κ. Kerry ως ειδικό προεδρικό απεσταλμένο για το κλίμα. Το μεταβατικό γραφείο επιβεβαίωσε επίσης αναφορές την Κυριακή το βράδυ ότι ο κ. Μπάιντεν θα ορίσει τον Αντόνι Τζίνκ Μπλεκεν ως υπουργό Εξωτερικών και τον Τζέικ Σούλιβαν ως σύμβουλο εθνικής ασφάλειας.

Στη θέση του γραμματέα του κράτους θα τοποθετηθεί, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Άντονι Μπλάίνκεν, ενώ σύμβουλος εθνικής ασφάλειας θα είναι ο Τζέικ Σάλιβαν.

Στη θέση της πρέσβειρας των Ηνωμένων Εθνών θα τεθεί Αφροαμερικανή, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, η οποία θα έχει σημαντική θέση στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ.

Η νέα σύσταση δείχνει την επανένωση ομάδας πρώην ανώτερων αξιωματούχων από την κυβέρνηση Ομπάμα, οι περισσότεροι από τους οποίους συνεργάστηκαν στενά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Λευκό Οίκο και έχουν στενούς δεσμούς με τον Μπάιντεν.

Τα νέα ονόματα είναι γνωστά στους ξένους διπλωμάτες διεθνώς και πιστεύουν έντονα στις βασικές αρχές του δημοκρατικού μηχανισμού εξωτερικής πολιτικής, και στις ισχυρές συμμαχίες με βάση την ιστορία των ΗΠΑ.