Χαμός στη Ρόδο με προβολή πορνό εν ώρα τηλεκπαίδευσης

Σκηνές ακατάλληλου περιεχομένου και ύβρεις σε διαδικτυακά μαθήματα #newn #κοινωνια #τηλεκαπιδευση

“Φωτιά” έχουν πάρει οι έρευνες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που χάκαραν το σύστημα τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “Ροδιακή”, τέτοιου είδους περιστατικά σημειώθηκαν σε Γυμνάσιο της Καλύμνου, αλλά και σε Γυμνάσιο της Ρόδου, όπου στην πρώτη περίπτωση οι δράστες εξύβρισαν τους καθηγητές κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων, και στη δεύτερη προέβαλαν βίντεο με ακατάλληλες σκηνές ερωτικού περιεχομένου.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης δήλωσε στην εφημερίδα: «το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας».

Ανάλογη λεπτομερής ενημέρωση έχει γίνει και στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία διενεργεί και σχετική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων δραστών.

Ήδη από χθες ζητήθηκε από όλους τους μαθητές, να γίνεται η είσοδός τους στο σύστημα για τα διαδικτυακά μαθήματα, με τα αληθινά τους στοιχεία και όχι με ψευδώνυμα, όπως γινόταν σε ορισμένες περιπτώσεις, προς αποφυγή τέτοιων “εισβολών”.

Τέλος ο κ.Παπαδομαρκάκης δήλωσε πως με εξαίρεση αυτό το περιστατικό αλλά και μικρές άλλες αντιμετωπίσιμες δυσκολίες που υπήρξαν τις πρώτες μέρες, το σύστημα της τηλεκπαίδευσης λειτουργεί κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.