Χριστούγεννα «παρέα» με… 13033 – SMS και για τα ψώνια!

Όλα όσα ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ #newn #covid19 #κορονοϊός #lockdown #Χριστούγεννα #13033

Πρωτόγνωρα αναμένονται τα φετινά Χριστούγεννα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς θα εξακολουθήσει να ισχύει η αποστολή μηνύματος στο 13033 για τη μετακίνηση των πολιτών -δεδομένης της παράτασης του lockdown στη χώρα μας- ενώ το sms στον ίδιο αριθμό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια ούτως ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα συνωστισμού από τον κόσμο που θα βρεθεί εκείνες τις μέρες στην αγορά, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ανέφερε μάλιστα ότι πρώτα θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής, ενώ οι γιορτές και συγκεκριμένα το ρεβεγιόν θα γίνει με τις οικογένειες αλλά με λίγα άτομα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Και φυσικά πρόκειται για εστιατόρια και καφέ μόνο με καθήμενους και όχι τα κέντρα διασκέδασης.

Ακόμη, τα φετινά Χριστούγεννα οι πολίτες θα πρέπει να… ξεχάσουν τις εκδρομές, αφού δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια ενώ τέλος, για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα υπάρξει σύσταση ώστε οι καλεσμένοι να μην υπερβαίνουν τους εννιά με δέκα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.