Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: «Χάθηκαν ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί» (video)

Τους λόγους που η Θεσσαλονίκη έφτασε σε αυτή τη τραγική κατάσταση εξηγεί ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος #newn #μεθ #θεσσαλονικη #καπραβελος #παπανικολαου

Σε δραματικό ύφος απευθύνθηκε κατά πάντων ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και πέταξε… καρφιά για την διαχείριση της κατάστασης στην πόλη από την επιτροπή.

Παράλληλα άφησε αιχμές και στην κυβέρνηση για την στελέχωση του ΕΣΥ τονίζοντας πως χάθηκαν ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον ίδιο κατέληξε σε αυτή τη κατάσταση για τους παρακάτω λόγους:

  1. Χαμηλή συμμόρφωση και συνειδητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων
  2. Αργήσαμε να πάρουμε τα μέτρα
  3. Ελλιπής η προετοιμασία του συστήματος υγείας

Ενώ για την Επιτροπή τόνισε: «Δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα της πανδημίας και η έλλειψη συμμόρφωσης των πολιτών. Δεν υπάρχει μηχανισμός ανίχνευσης και απομόνωσης του κρούσματος που δεν έχει θορυβώδη συμπτώματα και έτσι έγινε η τρομακτική διασπορά».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Η επιτροπή μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Φτάσαμε στο αμήν. Χάσαμε περισσότερες ζωές επειδή δεν προβλέφθηκε η αύξηση της πανδημίας. Εμείς στην Εντατική να είμαστε στα όρια ασφάλειας διακίνησης του ασθενούς και να τον διώχνουμε και οι συνάδερφοι να αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή έναν άνθρωπο και να μην μπορούν να τον στείλουν στη Μονάδα Εντατικής ως οφείλουν. Αυτό σημαίνει αύξηση της θνητότητας, δηλαδή χάσαμε περισσότερες ζωές ακριβώς γιατί δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα».