Δήμαρχος Καλαμαριάς: «Δεν θα σβηστεί το γκράφιτι του Μαραντόνα!»

«Είναι αριστούργημα» είπε ο δήμαρχος Καλαμαριάς για το γκράφιτι στο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς #newn #θεσσαλονικη #καλαμαρια #μαραντονα

Στο «Metropolis 95,5» μίλησε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, για το γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα που έγινε σε δημοτικό σχολείο της Καλαμαριάς.

Μερίδα δημοτών της περιοχής, δάσκαλοι αλλά και ο διευθυντής του σχολείου ήταν αντίθετοι στο να παραμείνει το γκράφιτι στο σχολείο ωστόσο ο δήμαρχος της περιοχής τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

Όσα είπε:

«Εμείς από την αρχή αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι στα σχολεία μας είχαμε ένα κενό. Το τελευταίο διάστημα αναβαθμίσαμε κτήρια, εξοπλίσαμε τα σχολεία, φροντίσαμε να είναι ασφαλή. Αποφασίσαμε να δώσουμε στον καλλιτέχνη τα υλικά που χρειαζόταν και προχώρησε σε γκράφιτι σε δύο σχολεία μας. Στο τελευταίο όντως λίγο βάζοντας και περισσότερο μια κατάθεση ψυχής και το δικό του γούστο έκανε αυτό το κατ’ εμέ ωραίο γκράφιτι. Θα συμφωνήσω ότι έχει διάφορες εκφράσεις ο Μαραντόνα. Για άλλους είναι ίνδαλμα, για άλλους άνθρωπος από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, για άλλους αποτελεί ένα κακό πρότυπο λόγω της προσωπικής τους ζωής.

Η άποψή μου είναι ότι το γκράφιτι πρέπει να μείνει. Είναι αριστούργημα. Πολλοί μπορούν να διαφωνούν για την προσωπική του ζωή όπως κι εγώ, αλλά το γκράφιτι είναι ένα έργο τέχνης που το βλέπουμε και θυμόμαστε τα καλά του Μαραντόνα. Δε νομίζω ότι ήταν τόσο αρνητικές ή έντονες οι αντιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά δεν προωθεί τα αρνητικά του Μαραντόνα και δεν θα σβηστεί».