Εργαζόμενη καταγγέλει ότι απολύθηκε επειδή ήθελε να κάνει τεστ κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη: Μαρτυρία για απαράδεκτη συμπεριφορά εργοδότη #newn #κορωνοιος #θεσσαλονικη #καταγγελια #απολυση

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” η κ. Ελένη, υπάλληλος σε επιχείρηση εστίασης στη Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία συμπεριφορά που επέδειξε ο εργοδότης της.

Αναφέρει πως συνάδελφός της είχε πυρετό, και έτσι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης της έδωσε άδεια, απαγορεύοντάς της όμως να κάνει τεστ για covid-19, προκειμένου να μη συνδεθεί το μαγαζί με κρούσμα και χρειαστεί η εμπλοκή του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την ίδια: «Μετά από 7 μέρες η συνάδελφος συνέχισε να έχει πυρετό. Της πρότεινα να πάει να κάνει τεστ. Το αφεντικό της απαγόρευσε να κάνει τεστ. Όμως επειδή νοσούσε και ο φίλος της κοπέλας, που ήταν μάλιστα σε άσχημη κατάσταση, πήγε έκανε τεστ και βγήκε θετικός. Του είπαν από τον ΕΟΔΥ ότι πρέπει να νοσηλευτεί. Μας ενημέρωσε για το γεγονός η κοπέλα, ώστε αν έχουμε συμπτώματα να κάνουμε τεστ. Όταν συζητούσαμε το ζήτημα στο μαγαζί, πρότεινα στο αφεντικό να κάνουμε απολύμανση τις ώρες που δεν λειτουργεί το κατάστημα, γιατί είμαστε κατάστημα εστίασης. Το αφεντικό μου πρότεινε να βγω πέντε μέρες σε ρεπό για να μην ανησυχώ και στη συνέχεια μου είπε να πάω στον λογιστή να υπογράψω την παραίτησή μου»

Συνεχίζει λέγοντας: «Τώρα είμαι ξεκρέμαστη και δεν μπορώ να μπω σε αναστολή», και προσθέτει πως απολύθηκε και η γυναίκα που έφερε τον ιό. Η κ.Ελένη προέβη στις αποκαλύψεις μόνη της, σύμφωνα με το megatv.com, καθώς η γυναίκα που απολύθηκε φοβόταν.

Ο φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης παρέπεμψε την απολυμένη γυναίκα στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να δικαιωθεί.