Εθελοντική αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα και αύριο στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου #newn #θεσσαλονικη #αιμοδοσια #δημαρχειο

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων και των απαιτούμενων αποστάσεων, εν μέσω lockdown, η Δημοτική Τράπεζα Αίματος πραγματοποίησε σήμερα από τις 9 το πρωΐ έως τη 1 το μεσημέρι, αιμοδοσία λόγω των μεγάλων αναγκών για φιάλες αίματος. Το ίδιο θα συμβεί και αύριο με τη συμβολή ειδικής κινητής μονάδας του νοσοκομείου “Άγιος Παύλος”, που καλεί τους αιμοδότες να επισκεφθούν το δημαρχείο και να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους, προσφέροντας αυτό το πολύτιμο αγαθό.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και γι’ αυτό το λόγο, στη διάρκεια του lockdown, πραγματοποιείται η τακτική αιμοδοσία.

«Οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας και του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. Η αιμοδοσία διοργανώνεται στο φουαγιέ του δημαρχείου με όλα τα μέτρα προστασίας και είναι σημαντικό τώρα που τα νοσοκομεία έχουν σχεδόν γεμίσει να μπορέσουμε κι εμείς να προσφέρουμε με αίμα», είπε ο κ. Λεκάκης.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε, ότι σε περίπτωση που χρειαστεί, υπάρχει η θέληση για εκ νέου πραγματοποίηση αιμοδοσίας, το επόμενο διάστημα και πάλι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.