Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά το άνοιγμα των πανεπιστημίων #newn #edu

Σε φοιτητικό συλλαλητήριο για το άνοιγμα των πανεπιστημίων με όλα τα απαραίτητα μέτρα καλούν σήμερα Παρασκευή 2/10 στις 19.00 στην Αγίας Σοφίας φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.

Όπως υποστηρίζουν σε κοινή τους δήλωση, «βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το άνοιγμα των πανεπιστημίων και την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου και δεν έχει ληφθεί απολύτως κανένα μέτρο για να μπορέσουν οι φοιτητές να επιστρέψουν με ασφάλεια στα αμφιθέατρα».

«Ειδικά τώρα, υπό συνθήκες πανδημίας, πρέπει άμεσα να δοθεί έκτακτο κονδύλι να εξασφαλιστούν τακτικές απολυμάνσεις, να προσληφθεί μόνιμο καθηγητικό προσωπικό, προσωπικό για την καθαριότητα και διάφοροι χώροι να διαμορφωθούν κατάλληλα για τις διαλέξεις, για να μπορέσουν τα τμήματα να σπάσουν σε μικρότερα», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:

Για τη δια ζώσης διδασκαλία απαιτούν:

•             “Πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού και εξασφάλιση του απαραίτητου εργαστηριακού εξοπλισμού έτσι ώστε τα τμήματα να σπάσουν σε μικρότερα και να πραγματοποιηθούν οι διαλέξεις και τα εργαστήρια δια ζώσης, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.