Για τον Παύλο, για την Μάγδα, για την Δημοκρατία…

Σχόλιο του Χρήστου Νανούση για την σημερινή ιστορική απόφαση του Εφετείου και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής #newn

Ιστορική μέρα η 7η Οκτώβρη που θα μείνει χαραγμένη βαθιά μέσα στην ψυχή και την συνείδηση της κάθε δημοκρατικής Ελληνίδας και κάθε δημοκράτη Έλληνα…

Γράφει ο Χρήστος Νανούσης

Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Πιο συγκεκριμένα, τους νίκησε! Νίκησε τον φασισμό, τους ανθρώπους -αν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ανθρώπους- που τον περικλείουν, νίκησε ακόμα και αυτούς που ασυνείδητα ή συνειδητά τους έδωσαν το βήμα και την ευκαιρία να έχουν «εξουσία». Αυτό το… 7% που την άνοιξη του 2012 τους έβαλε για τα καλά στις ζωές μας, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Παύλος «έφυγε» αλλά ποτέ δεν πέθανε… Ο Παύλος ζει και σήμερα δικαιώθηκε και μαζί με τον Παύλο δικαιώθηκε και η κ. Μάγδα που πάλεψε όσο τίποτα ώστε σήμερα να έχουμε μια μεγάλη δημοκρατική νίκη.

Ο Παύλος μας θυμίζει και θα μας θυμίζει για πάντα, πως πρέπει να παλεύουμε γιατί η μάχη με τον φασισμό και τον ναζισμό, τις πρακτικές τους και τους ανθρώπους τους, τις ιδέες τους είναι διαρκής και δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ.

Όμως οι μάχες κερδίζονται με αγώνες… Και η μάχη θα δίνεται σε κάθε δημοκρατική συγκέντρωση του λαού και σε κάθε εφετείο. Για τον Παύλο, για την Μάγδα, για την Δημοκρατία…