Κ. Ζέρβας: «Αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης #newn #thessaloniki #κορονοϊός #Ζέρβας

Στα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και στις εισηγήσεις των ειδικών, βάσει των οποίων θα παρθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το πότε και πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων, μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το λοκντάουν» δήλωσε o κ. Ζέρβας. 

Προειδοποίησε, δε, ότι αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου. 

Εν συνεχεία, επεσήμανε το γεγονός ότι το ιικό φορτίο παραμένει πολύ υψηλό στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων. 

Ο κ. Ζέρβας επανέλαβε ότι η χθεσινή εισήγηση του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου. 

Τέλος, σχετικά με τα δημοτικά σχολεία, υποστήριξε εκ νέου ότι αυτά δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στο Δεκέμβριο. Όσον αφορά το λιανεμπόριο, τόνισε ότι είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες, με κανόνες.