Κάλεσμα Λινού στην πολιτεία για στήριξη στους κλάδους που πλήττονται

«Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από τον κορωνοϊό χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού #newn #κορωναιος #λινου

Για τις οικονομικές επιπτώσεις του που δέχονται εστίαση ο τουρισμός, έκανε λόγο η Αθηνά Λινού μιλώντας στη εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, καλώντας την πολιτεία να στηρίξει τους κλάδους που πλήττονται.

Όπως η πολιτεία λαμβάνει μέτρα για να σώσει τις ζωές των πολιτών κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να λάβει αντίστοιχα μέτρα για να σώσει τον τουρισμό και την εστίαση από την οικονομική καταστροφή, είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην εκπομπή.

Για το αν θα μπορούσαν να ανοίξουν για τις γιορτές η εστίαση ή τα χιονοδρομικά κέντρα, απάντησε ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος καθώς το πρόβλημα με τον κορωνοϊό είναι ότι μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό. Συνεπώς κατά την άποψή της θα πρέπει να μείνουν κλειστά με παράλληλες όμως ισχυρές επιδοτήσεις.

«Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από τον κορωνοϊό χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού. Ενώ πρότεινε προκειμένου να στηριχθεί η εστίαση σε αυτήν τη δύσκολη φάση, οι πολίτες να αξιοποιήσουν όσο μπορούν το «ντελίβερι».

Επέστησε τέλος την προσοχή σχετικά με το take away και στα φαινόμενα συνωστισμού την ώρα που οι πολίτες μπορεί να περιμένουν την παραγγελία τους.