Καλύτερα τα πράγματα για τον 19χρονο που νοσηλεύεται στο 424

83 άνθρωποι νοσηλεύονται με τον ιό στο στρατιωτικό νοσοκομείο #newn #covid19 #κορονοιος

Η κατάσταση της υγείας του 19χρονου ναύτη που υπηρετεί τη θητεία του στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στη ΜΕΘ του 424 ΓΣΝ, παρουσιάζεται σταθερή τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ3 που είχε δημοσιεύσει τη συγκεκριμένη είδηση για τη διασωλήνωσή του, υπάρχουν μικρές, ωστόσο, θετικές ενδείξεις για την πορεία της υγείας του νεαρού ναύτη στο 424.

Η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο από την πανδημία τις τελευταίες μέρες, είναι μεγάλη. Καθημερινά απευθύνονται στο Τμήμα Επειγόντων Covid, 60 –70 άτομα, ενώ καθημερινά εξετάζονται τουλάχιστον 20 αστυνομικοί, με ύποπτα συμπτώματα της νόσου.

Σήμερα, στο 424, νοσηλεύονται 83 ασθενείς με covid–19, οι 25 προερχόμενοι από άλλα νοσοκομεία της πόλης. Στις κλίνες ΜΕΘ του στρατιωτικού νοσοκομείου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 9 ασθενείς, όπως αναφέρει η ΕΡΤ3.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός, ότι, ενώ δεν υπήρχαν περιπτώσεις οπλιτών θητείας με πνευμονία, μετά την κατάταξη της τελευταίας πολυάριθμης ΕΣΣΟ, υπήρξαν 4-5 περιστατικά νοσηλείας, με συμπτώματα πνευμονίας.

Οσον αφορά την 300 ΚΥΜΕΑ (Κινητή Υγειονομική Μονάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών), αυτή αναμένεται να ενεργοποιηθεί, στον χώρο του 424, μετά την ερχόμενη Πέμπτη.

Αύριο αναμένεται να επισκεφθεί το 424 ΓΣΝΘ ο Υφυπουργός Aμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.