Καταγγελία για αυτοσχέδιες ΜΕΘ από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Καταγγέλλει ότι φτιάχνουν αυτοσχέδιες ΜΕΘ σε Τρίκαλα και Λάρισα, με υποτυπώδη εξοπλισμό και ανειδίκευτο προσωπικό #newn #κορωνοιος #καταγγελια #μεθ #ποεδην

Σε καταγγελία για αυτοσχέδιες ΜΕΘ σε Λάρισα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Οι ΜΕΘ κορωνοϊού στη Θεσσαλία είναι γεμάτες. Διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ», καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

«Φτιάχνουν νέες ΜΕΘ και γεμίζουν αμέσως. Φτιάχνουν αυτοσχέδιες ΜΕΘ σε Τρίκαλα και Λάρισα, με υποτυπώδη εξοπλισμό και ανειδίκευτο προσωπικό σε θαλάμους κλινικών κορωνοϊού και γεμίζουν. Τώρα ετοιμάζουν ακόμη έναν θάλαμο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ώστε να τον μετατρέψουν σε ΜΕΘ κορωνοϊού 4 κλινών».

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες και για το νοσοκομείο της Καρδίτσας, αφού σύμφωνα με τον κ. Γιάννακο ετοιμάζουν προς «επίταξη» και τις χειρουργικές αίθουσες.

«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Ήδη, δύο διασωληνωμένοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σε θάλαμο στο νοσοκομείο Καρδίτσας, καθώς η διακομιδή τους σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, ήταν αδύνατη. Πολλοί ασθενείς στις κλινικές βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης. Οι μονάδες COVID των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας γέμισαν ήδη με ασθενείς από τη Θεσσαλία».

«Όταν φτιάχνονται ΜΕΘ και γεμίζουν αμέσως δείχνει ότι υπάρχουν ασθενείς που θα έπρεπε ήδη να νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ και λόγω έλλειψης βρίσκονται στις κλινικές. Το νοσοκομείο της Χαλκίδος λειτούργησε 10 κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμέσως με περιστατικά της Θεσσαλίας», καταλήγει.

Αναφορικά με τις ΜΕΘ στη Θεσσαλία, ο κ. Γιαννακός σημειώνει:

Στο νοσοκομείο Βόλου, νοσηλεύονται 8 διασωληνωμένοι στις 8 κλίνες. Η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου εξυπηρετεί 5 νεφροπαθείς θετικούς στο κορωνοϊό από ιδιωτική μονάδα.
Στο νοσοκομείο Τρικάλων, νοσηλεύονται 12 διασωληνωμένοι στις 12 κλίνες. Υπάρχει μία αυτοσχέδια ΜΕΘ 3 κλινών για ύποπτα και θετικά κρούσματα και νοσηλεύει ένα διασωληνωμένο ασθενή.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, νοσηλεύονται 14 διασωληνωμένοι στις 14 κλίνες. Τώρα ετοιμάζουν μια αυτοσχέδια ΜΕΘ σε θάλαμο 4 κλινών.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, νοσηλεύονται 25 διασωληνωμένοι στις 25 κλίνες. Έχουν δημιουργήσει ΜΕΘ σε θαλάμους κλινικής του νοσοκομείου.
Στο νοσοκομείο Καρδίτσας, νοσηλεύονται 5 διασωληνωμένοι στις 5 κλίνες. Δύο διασωληνωμένοι ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ, καθώς η κατάσταση τους δεν το επέτρεπε τη διακομιδή τους.