Κίνηση ανθρωπιάς από 10 νοσηλεύτριες ΜΕΘ της Κρήτης

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης σαν "από μηχανής θεοί" #newn #κορωνοϊος #νοσηλευτριες

Με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, θα φτάσουν σήμερα το βράδυ, 10 νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, με εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, είχε δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη, ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μια Υγειονομική Περιφέρεια, και ότι η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο», και στη συνέχεια τόνισε ότι δεν είναι οι μόνες που δήλωσαν πως θέλουν να βοηθήσουν τη Θεσσαλονίκη και τη Β.Ελλάδα αλλά ενδιαφέρονται και άτομα από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ.

Τέλος ο υπουργός επισήμανε: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του Ε.Σ.Υ., που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι».

Την απόφαση των νοσηλευτριών επικρότησε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου λέγοντας ότι: «Η ευγενική χειρονομία τους είναι μάθημα αλληλεγγύης, συνεισφοράς, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ανθρωπιάς. Είναι ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, τα διδάγματα του οποίου πρέπει να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα» και συνέχισε: «Είμαι σίγουρος πως η υποδειγματική τους πράξη θα βρει και άλλους μιμητές. Μονάχα ενωμένοι θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές από τον πόλεμο που δίνουμε καθημερινά με την πανδημία».