Κορονοϊός: Νέες οδηγίες του ΠΟΥ για τη χρήση μάσκας

Σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη εξάπλωση του ιού #newn #covid19 #κορονοϊός #μάσκα #ΠΟΥ

Νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας προστασίας κατά του κορονοϊού, σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη εξάπλωση, εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ειδικότερα, όσοι κατοικούν σε περιοχές με μεγάλη διασπορά του κορονοϊού θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα σε καταστήματα, χώρους εργασίας και σχολεία, εφόσον δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός.

Επιπλέον, γίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς (ακόμα και αν υπάρχει καλός αερισμός) όσο και σε εξωτερικούς χώρους, σε περίπτωση που οι πολίτες δε μπορούν να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας του ενός μέτρου όπως προβλέπεται. Η συγκεκριμένη οδηγία ισχύει και για τα παιδιά 12 ετών και άνω που πηγαίνουν στα σχολεία.

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Χάρις, δήλωσε πως οι συστάσεις αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν επέλθει στις κατευθυντήριες οδηγίες του για τη χρήση μάσκας, αναθεωρώντας τις προηγούμενες συστάσεις του οργανισμού που είχαν εκδοθεί τον Ιούνιο. «Σε εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν ο εξαερισμός έχει αποτιμηθεί ότι είναι επαρκής, ο ΠΟΥ συνιστά το ευρύτερο κοινό να φορά μη ιατρική μάσκα, ανεξάρτητα αν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου», ανέφερε.

Συνέστησε επίσης «καθολική χρήση μάσκας» σε όλα τα υγειονομικά ιδρύματα, περιλαμβανομένων κοινόχρηστων χώρων όπως οι καφετέριες και τα δωμάτια του προσωπικού. Εξάλλου «οι υγειονομικοί μπορούν να φορούν μάσκες N95, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, όταν φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό, όμως η προστασία τους είναι απαραίτητη στη διάρκεια ιατρικών πράξεων που παράγουν αερολύματα», ανέφερε ο ΠΟΥ.