Πάρτι εν μέσω lockdown από 20 αλλοδαπούς φοιτητές σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – “Βροχή” από πρόστιμα και συλλήψεις!

Υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση πήγαν... περίπατο χθες βράδυ #newn #covid19 #πάρτι #φοιτητές #erasmus

Δε πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί του τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας που έφτασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Βελισσαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελία περιοίκων για διατάραξη των ωρών κοινής ησυχίας, όταν άνοιξε η πόρτα του διαμερίσματος στο οποίο είχε στηθεί το… ξέφρενο πάρτι!

Νεαρές και νεαροί, όλοι σχεδόν χωρίς μάσκες και χωρίς να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, διασκέδαζαν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Κάποιοι από αυτούς χόρευαν στα δωμάτια, ενώ άλλοι έπιναν το ποτό τους στο μπαλκόνι.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η δυνατή μουσική, τα γέλια και οι φωνές ανάγκασαν τους γείτονες να ειδοποιήσουν το 100. Το πλήρωμα του περιπολικού που έφτασε στην οδό Βελισσαρίου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, για να διερευνήσει την καταγγελία των περιοίκων, «έπεσε» σε πάρτι με περίπου είκοσι καλεσμένους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Γάλλοι ή Ισπανοί, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Το πάρτι τους βγήκε… ακριβό

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο νεαρών ενοίκων του διαμερίσματος, που φέρονται να είναι και οι διοργανωτές του πάρτι. Έκαστος έλαβε πρόστιμο 3.000 ευρώ. Στους προσκεκλημένους επιβλήθηκε πρόστιμο για παράβαση του περιορισμού κυκλοφορίας και ξεχωριστό πρόστιμο σε εκείνους που δεν φορούσαν μάσκα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας της δημόσιας υγείας και διατάραξη κοινής ησυχίας. Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.