Μονο non covid περιστατικά στη Euromedica – Στην “Αρωγή” οι covid ασθενείς

Όλα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας #newn #Euromedica

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης, έδωσε με ανακοίνωσή το υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση σημειώνει πως σε ό,τι αφορά την επίταξη της “Euromedica Γενικής Κλινικής”, αυτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία και θα δέχεται ασθενείς που δεν νοσούν με κορωνοϊό, αφού ο όμιλος παραχώρησε για περιστατικά covid στο κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή».

“Η Γενική Κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» παραμένει σε επίταξη, ενόσω οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν τους απαιτούμενους ελέγχους ως προς την ασφαλή χρήση των διαθέσιμων κλινών”, αναφέρει το υπουργείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

“Μετά από εποικοδομητική διαβούλευση του Υπουργείου Υγείας με την διοίκηση του ομίλου Euromedica, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα εθελούσιας χρήσης και των 200 κλινών του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή» για ασθενείς COVID-19.

Συνεπώς, η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης της οποίας η επίταξη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θα δέχεται ασθενείς non COVID σε απλές κλίνες και στη ΜΕΘ. Η προσφορά αυτή αυξάνει τον διαθέσιμο αριθμό κλινών προς το Ε.Σ.Υ. από τον συγκεκριμένο όμιλο, σε 410.

Η Γενική Κλινική «Λυσίμαχος Σαραφιανός» παραμένει σε επίταξη, ενόσω οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν τους απαιτούμενους ελέγχους ως προς την ασφαλή χρήση των διαθέσιμων κλινών.”