Ν. Κεραμέως: «Πρώτα θα εξετάσουμε το επιδημιολογικό φορτίο και μετά θα λάβουμε αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων»

Τι είπε, μεταξύ άλλων, και για το αν θα γίνουν μαθήματα μέσα στις γιορτές #newn #society #εκπαίδευση #σχολεία #κορονοϊός #Κεραμέως

Το γεγονός ότι καμία απόφαση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων δεν έχει ληφθεί ακόμη επεσήμανε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και πρόσθεσε:

«Θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς».

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά», τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά το αν θα γίνουν μαθήματα και μέσα στις γιορτές η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. «Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών». Σύμφωνα με την υπουργό ο κορονοϊός επιφέρει αλλαγές συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν και η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο θα συνδέει την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες τις αγοράς, ενώ ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια.