Ο απόηχος της εκδήλωσης για την φιλοζωία του Δήμου Θέρμης

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε - τι συζητήθηκε #Newn #Thessaloniki #Filozoia

Το περασμένο Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «τον ρόλο του Δήμου στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων» που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τον Τοπικό Κύκλο Καρδίας – Κάτω Σχολαρίου του Συμβουλίου Νέων Δήμου Θέρμης. Τα μέλη του Κύκλου θεώρησαν πως οι ευχές και οι γενικότητες είναι αρκετές και αποφάσισαν να δράσουν (μέσα στα πλαίσια της πανδημίας και της καραντίνας) και να κάνουν ένα πρώτο βήμα προς την αντιμετώπιση του προβλήματος φέρνοντας τους αρμόδιους φορείς και τους πολίτες προς συζήτηση.

Πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από εκπροσώπους των Τοπικών Κύκλων του Συμβουλίου Νέων Δήμου Θέρμης των περιοχών, Νέο Ρύσιο, Ταγαράδες, Τρίλοφος και Θέρμη΄ από την Πρόεδρο του φιλοζωικού Συλλόγου Θερμαϊκού «ο Σείριος» (https://seiriostrays.gr/ ) Μαρία Μαρκογιανοπούλου, από την Πρόεδρο του φιλοζωικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «ο Άργος» Έφη Δόδουρα (https://www.facebook.com/argosanimalrescue/ ) , από την εκπαιδευτικό και Πρόεδρο της φιλοζωικής ομάδας «Ζωές» Κατερίνα Παπαποστόλου (https://www.zwes.gr/ ), καθώς και από τον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος του Δήμου Θερμής, Γκιζάρη Στέργιο, που εκπροσώπησε και το «ΣΥΠΠΑΖΑΘ» ( https://www.syppazath.gr/ ).

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στις νομικές υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα των πολιτών ως προς τα αδέσποτα ζώα, στις αρμοδιότητες που έχουν οι φιλοζωικές ομάδες και το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, στην ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Ακόμη, οι πολίτες ενημερώθηκαν για προγράμματα εμβολιασμών και στειρώσεων από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και για το ευρύτερο σχέδιο τού με την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα, θετικό ήταν το γεγονός πως οι φιλοζωικές οργανώσεις και ομάδες κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις, τους δικούς τους προβληματισμούς και ενστάσεις στον Δήμο. Έτσι, η όχι και τόσο συχνή αλληλεπίδραση της Κοινωνίας των Πολιτών με τους κυβερνώντες έλαβε σάρκα και οστά μετά από πρωτοβουλία των νέων της Καρδίας και του Κάτω Σχολαρίου! Τέλος, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική και θερμή, με πλήθος ερωτήσεων να υποβάλλονται κάτι που αποδεικνύει και την ανάγκη ενημέρωσης.