Ρεκόρ δεκαετίας σε αριθμό μετακλητών επιρρίπτει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση έχει φτάσει να συντηρεί 2.965 μετακλητούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τους μετακλητούς υπαλλήλους ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Την ώρα που η πανδημία καλπάζει και η οικονομία βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα ύφεσης, η τακτοποίηση ‘γαλάζιων παιδιών’ και κολλητών σε θέσεις μετακλητών με βαρύ δημοσιονομικό τίμημα δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Παραπέμποντας σε «αποκάλυψη» της Εφημερίδας των Συντακτών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «η κυβέρνηση έχει φτάσει να συντηρεί 2.965 μετακλητούς, κάτι που αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας» και προσθέτει ότι «το κόστος, μάλιστα, των ‘γαλάζιων παιδιών’ αποτιμάται στα 65 εκατ. ευρώ». «Η ιστορία θα γράψει ότι επί Μητσοτάκη το κόστος της συντήρησης των Γενικών Γραμματειών που υπάγονται στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά έχει αυξηθεί κατά 236%», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζει ότι «η Δημόσια Διοίκηση έχει υποφέρει πολλά από τον κ. Μητσοτάκη».

«Όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι δημόσιοι υπάλληλοι τον θυμούνται ως τον υπουργό των απολύσεων. Τώρα γίνεται ο πρωθυπουργός που με παλαιοκομματικές πρακτικές γυρίζει τον δημόσιο τομέα δεκαετίες πίσω», υπογραμμίζει και καταλήγοντας τονίζει: «Πλέον οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πως όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για ‘επιτελικό’ κράτος εννοούσε ‘πελατειακό’, και τίποτα περισσότερο».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr