Σακελλαροπούλου για Πολυτεχνείο: «Προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής»

Τι δήλωσε σχετικά με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων την επέτειο του Πολυτεχνείου #newn #politics #ΠτΔ #Σακελλαροπούλου #Πολυτεχνείο

Συνάντηση με αντιπροσωπείες βουλευτών των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, καθώς και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) είχε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η ίδια τους συνέστησε… εμμέσως να ασπαστούν την απόφαση Μητσοτάκη καλώντας, μάλιστα, «τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης».

«Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης. Είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι οι αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων και του ΣΦΕΑ προέβησαν σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ επέδωσαν κοινό κείμενό τους, κάτω από το οποίο έχουν συλλεγεί εκατοντάδες υπογραφές και με το οποίο καταδικάζουν την κυβερνητική απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης».

Όσον αφορά, τέλος, στη κυβερνητική απόφαση για τετραήμερη απαγόρευση των συναθροίσεων ενόψει του Πολυτεχνείου και για το κατά πόσο νόμιμη ή παράνομη είναι αυτή, η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι αρμόδιες για αυτό ζήτημα είναι οι δικαστικές αρχές.

Με πληροφορίες από thes.gr