Σχολεία: Θολό το… τοπίο για επιστροφή στα θρανία

Τι είπε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως #newn #κεραμεως #σχολεια #μαθητες

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τη νέα εκπαιδευτική βαθμίδα, το επίπεδο 3 των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης, η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως την απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων θα την πάρουν οι ειδικοί μαζί με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε: «ότι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού».

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «δεν υπάρχει καμιά σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων».

Όσο αφορά το σύστημα της τηλεκπαίδευσης: «προφανώς και υπήρξαν τεχνικά θέματα και ενδεχομένως κι άλλα. Είναι ένα τεράστιο ψηφιακό έργο που πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους» και πρόσθεσε: «διενεργείται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Τα τεχνικά προβλήματα έχουν πλέον διορθωθεί και η τηλεκπαίδευση “τρέχει” κανονικά και καθολικά. Έχουμε κατά μέσο όρο πάνω από 38.000 με 39.000 παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων και 55.000 Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σε όλη τη χώρα».