Σκουτέλης: «Θα αργήσει να έρθει μείωση του αριθμού των θανάτων και των διασωληνωμένων»

Τι είπε, ακόμη, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό #newn #covid19 #κορονοϊός #θάνατοι #διασωληνωμένοι #εμβόλιο #Ελλάδα

Την εκτίμηση του ότι ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων θα αργήσει να μειωθεί εξέφρασε ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Αθανάσιος Σκουτέλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

«Ο βασικός στόχος είναι η μείωση των κρουσμάτων και αυτή αναμένεται να γίνει, με την εφαρμογή και των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης, μέσα στις επόμενες ημέρες, όμως η μείωση του αριθμού των θανάτων και των διασωληνωμένων θα αργήσει να έλθει, καθώς οι εισαγωγές στις ΜΕΘ εξαρτώνται άμεσα και αφορούν τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλινικές Covid σε όλη την Ελλάδα και αυτοί είναι πάρα πολλοί. Από αυτούς θα προέλθουν ασθενείς που θα διασωληνωθούν και δυστυχώς θα υπάρχουν και απώλειες», ανέφερε αρχικά ο κ. Σκούτελης.

Επιπλέον, όσον αφορά το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο ίδιος τόνισε ότι λόγω του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας στη χώρα μας ευνοεί τον άμεσο εμβολιασμό του πληθυσμού, ακόμη και τον επόμενο μήνα εφόσον υπάρξουν εμβόλια.

Τέλος, επεσήμανε πως «τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους δύσπιστους που αναφέρονται σε τυχόν αρνητικές επιδράσεις του εμβολίου και καθώς δεν υπάρχει υποχρεωτικό να γίνει το εμβόλιο, θα πρέπει να γίνει μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για να πειστεί ο κόσμος να το κάνει, δεδομένου και ότι το εμβόλιο θα είναι πολύ αποτελεσματικό, άνω του 90%, όπως αναφέρουν οι εταιρείες».