Στη φυλακή ο 27χρονος Σύριος- Αρνείται τη συμμετοχή στον ISIS

Παρά τους ισχυρισμούς του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος #newn #κοινωνια #φυλακη #ISIS

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 27χρονος τζιχαντιστής από τη Συρία που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική στις 19 Νοεμβρίου στην ανοικτή δομή Ελαιώνα. Παρότι κατά την εξέτασή του από τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας φέρεται να παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε φρικαλεότητες και τρομοκρατικές ενέργειες των μαχητών του ισλαμικού κράτους, ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος άλλαξε εντελώς στάση και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι η αρχική του ομολογία ήταν αποτέλεσμα βασανισμού από τα όργανα της αστυνομίας.

Παρά τους όψιμους ισχυρισμούς του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο 27χρονος κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Στους αστυνομικούς φέρεται να παραδέχτηκε τη συμμετοχή του σε δολοφονικές φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία παρά μόνο ότι συνέβησαν το 2014. Τέλος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.