Θεσσαλονίκη-Χριστούγεννα: Αυτό είναι το πλάνο για τον στολισμό

Όσα αποκάλυψε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας #newn #χριστουγεννα #θεσσαλονικη #στολισμος

Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, αλλά και δράσεις με ισχυρό «κοινωνικό πρόσημο» για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης για τα φετινά Χριστούγεννα, τόνισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της τεράστιας πρόκλησης για κάθε κοινωνία, έχει αξία να καταφέρουμε να διατηρήσουμε όψεις και στοιχεία της κανονικής ζωής. Έχει αξία να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας, αλλά ταυτόχρονα με ισχυρή βούληση να στηρίξουμε την πόλη, να στηρίξουμε τους ανθρώπους της» σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Αναλύοντας ο δήμαρχος, τους τέσσερεις άξονες του σχεδίου του δήμου για τα φετινά Χριστούγεννα, επεσήμανε ότι, όπως συνέβη και το 2019, έτσι και φέτος ο στολισμός θα αποκτηθεί μέσω χορηγιών και θα περιέλθει στην κυριότητα του δήμου, ως περιουσιακό στοιχείο. Χριστουγεννιάτικα δέντρα και φάτνες θα υπάρχουν σε κάθε δημοτική κοινότητα, ενώ στολισμός έχει προβλεφθεί και για τα νοσοκομεία της πόλης.

Ο δεύτερος άξονας θα αφορά τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, κατά την εορταστική περίοδο θα διατεθούν σε πολίτες από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες περίπου 5.500 κουτιά με είδη διατροφής, βιβλία, παιχνίδια, κτλ., ενώ θα διανεμηθούν ημερήσια γεύματα σε άστεγους και άτομα που έχουν ανάγκη και θα προσφέρονται τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στις δομές του δήμου.

Ο τρίτος άξονας του σχεδίου για τα φετινά Χριστούγεννα στον δήμο, έχει να κάνει με τη στήριξη των τοπικών καλλιτεχνών μέσα από την ψηφιακή διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ το τέταρτο σκέλος αφορά την υποστήριξη των δομών υγείας με την προμήθεια, μέσω χορηγιών, απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ