Θεσσαλονίκη: Έκκληση από τους πωλητές των λαϊκών αγορών

Τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού έχουν φέρει σημαντικό οικονομικό πλήγμα #newn #κορωνοιος #θεσσαλονικη #λαικες

Αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή βρίσκονται όπως αναφέρουν οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία γενικότερα, τόσο λόγω των περιορισμών που υπάρχουν από τα μέτρα του κορωνοϊού, όσο και για την περιορισμένη προσέλευση του καταναλωτικού κοινού.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Ομοσπονδίες της περιοχής, δεν υπήρξε μέχρι τώρα κάποια βοήθεια και συμπαράσταση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ενώ διαθέτουν ένα πανίσχυρο ταμείο, αφού διαχειρίζονται τα χρήματα μας, δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν. Ιατρικές μάσκες, αντισηπτικά, γιατροί στις λαϊκές αγορές, φύλαξη των λαϊκών αγορών κ.τ.λ. όλα πληρώθηκαν από εμάς.  Τα κατά τα άλλα ανταποδοτικά μας αποθέματα βρίσκονται στα χέρια της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, που όμως τα κρατάει, αντί να τα διαθέσει τώρα που υπάρχει ανάγκη», αναφέρουν οι πωλητές και οι παραγωγοί.

Όπως αναφέρουν ο κόσμος που ψωνίζει στις αγορές είναι ελάχιστος, ενώ ελάχιστα είναι και τα προϊόντα που διακινούνται, με αποτέλεσμα τα μεροκάματα να είναι μηδενικά.

Οι ίδιοι προτείνουν τη διενέργεια διαφημιστικής εκστρατείας  ώστε το κοινό να εμπιστευθεί και πάλι τις λαϊκές αγορές, ενημερώνοντας ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Ακόμα αναφέρουν ότι από την αρχή επιβολής του μέτρου μειωμένης προσέλευσης των πωλητών έχει γίνει μία τεράστια αδικία. 

«Οι συνάδελφοι μας των βιομηχανικών ειδών έχουν τεθεί αδικαιολόγητα εκτός λαϊκών αγορών.  Έχουμε καλέσει επανειλημμένα την κυβέρνηση να διορθώσει την αδικία αυτή, χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση», λένε χαρακτηριστικά.