Θεσσαλονίκη: Φοιτητές κρέμασαν πανό για το Πολυτεχνείο στο ΑΠΘ (pics)

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ανάρτησαν πανό - Δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας #newn #πολυτεχνειο #θεσσαλονικη #απθ

Εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων κρέμασαν πανό για το Πολυτεχνείο στην πρόσοψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:  «έπειτα από πίεση προς τις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και την Κοσμητεία του Πολυτεχνείου και με όπλο τις μαζικές αποφάσεις των Φοιτητών Συλλόγων αλλά και την αταλάντευτη επιμονή τους  πως το Πολυτεχνείο δεν θα αποτελέσει φέτος νεκρή ζώνη , εκπρόσωποι ΦΣ ανήρτησαν πανό με σκοπό, το διαχρονικό μήνυμα που εκπέμπει το Πολυτεχνείο να μην θαφτεί, παρά τις επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης».

Ενώ στην συνέχεια καταγγέλλουν: «την ένταση της καταστολής , την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο των Πανεπιστημίων που στόχο έχουν την επιβολή του φόβου στον λαό και στην νεολαία».

«Στο σιωπητήριο που τόσο θέλει η κυβέρνηση να επιβληθεί  απαντάμε με αποφασιστικότητα , με προσήλωση πως το Πολυτεχνείο θα μείνει ζωντανό και τα επίκαιρα μηνύματα του θα φτάσουν στα αυτιά εκείνων που τόσο ενοχλούνται από την σημασία τους» κλείνει η ανακοίνωση τους.

Να υπενθυμίσουμε πως τα μέτρα είναι δρακόντεια και στην Θεσσαλονίκη με την αστυνομία να κλείνει τους δρόμους περιμετρικά του πανεπιστημίου ενώ απαγορεύεται από χθες το βράδυ και η στάση-στάθμευση.

INTIME.GR