Τρεις Έλληνες βουλευτές “ρίχνονται” στη μάχη κατά του κορονοϊού

Γιώργος Λαμπρούλης, Χρήστος Κέλλας και Κωνσταντίνος Μπλούχος θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά #newn #κορωνοιος #βουλευτες #λαμπρουλης #κελλας #μπλουχος

Πρόκειται για δύο βουλευτές της ΝΔ τον Χρήστο Κέλλα γιατρό-αναισθησιολόγο και αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που ήταν ο πρώτος Έλληνας βουλευτής που νόσησε από κορωνοϊό πέρσι τον Μάρτιο, και τον Κωνσταντίνο Μπλούχο ο οποίος εκλέγεται στη Δράμα και είναι χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής . Είναι επίσης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης που με τη διττή ιδιότητα και του γιατρού επέλεξε να συστρατευτεί στη μάχη κατά της πανδημίας ζητώντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πνευμονολόγος, στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας, μια περιοχή που γνωρίζει καλά αφού εκεί εκλέγεται από το 2012.

Ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε: «Έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του ΕΣΥ και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και είμαι έτοιμος να αναλάβω δράση από σήμερα το απόγευμα. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς» και συνέχισε λέγοντας: «Η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της, στο δεύτερο κύμα της και πρέπει απαρέγκλιτα να τηρήσουμε τα μέτρα. Να φοράμε μάσκα και να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό-συνωστισμό μέχρι να παρέλθει και αυτό το κύμα. Είναι κρίμα να θρηνούμε καθημερινά ανθρώπινες ζωές».

Ο κ.Μπλούχος από τη μεριά του τονίζει: «Έκανα κάτι, που θεωρώ αυτονόητο, υπηρέτησα αυτό το σύστημα Υγείας, και αυτό το λαό. Στις τοπικές κοινωνίες οι άνθρωποι δεν είναι απλά νούμερα, είναι γνωστοί, είναι φίλοι, έχουν πρόσωπο. Είναι χρέος μας να υπηρετούμε το ανθρώπινο πρόσωπο! Είναι το ίδιο, όσο αυτονόητο και καθαρό  πρέπει να είναι το μήνυμα “μένουμε σπίτι – ασφαλείς”» και συνεχίζει: «Όλοι πρέπει πλέον να αντιληφθούμε την κρισιμότητα και όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι πρώτα από όλα πρέπει να νικήσουμε τους φόβους μας! Και για να νικήσουμε τους φόβους μας πρέπει να ταπεινωθούμε! Και επειδή δεν μπορούν να είναι ανεξάντλητες οι δυνάμεις  του ΕΣΥ, και παρά την γενναία μας ενίσχυση και παρά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ευελιξία που επιδεικνύει το υπουργείο, είναι ξεκάθαρο πως ό,τι και να γίνει κάποιες συνθήκες λόγω του μεγέθους του φαινομένου φαίνεται να μας ξεπερνούν».

Τέλος ο κ.Λαμπρούλης που ζήτησε άδεια από τον Κωνσταντίνο Τασούλα για να αποδεσμευθεί προσωρινά από τα καθήκοντά του στο προεδρείο της Βουλής και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ανέφερε: «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Και θεωρώ ότι η ατομική προσφορά πάει μαζί με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για ενίσχυσή του. Θεώρησα αυτονόητο το καθήκον μου και ως γιατρός πνευμονολόγος να προσφέρω μαζί με τους συναδέλφους μου ό,τι μπορώ στην κατεύθυνση να βοηθήσω και γω το δύσκολο και τιτάνιο έργο που καλούνται να φέρουν σε πέρας και τα δύο νοσοκομεία της πόλης» ενώ κάλεσε και τους άλλους συναδέλφους βουλευτές ειδικά όσοι έχουν ειδικότητες που έχουν να κάνουν  με την άμεση  προσφορά υπηρεσιών υγείας (πνευμονολόγοι, παθολόγοι, δηλ. πρώτης γραμμής) να ριχτούν στην μάχη.