Βόλεϊ: Περιμένουν το πράσινο φως

Επιμέλεια: Ηλίας Γκοντόλια

Από τις 3 Νοεμβρίου το Ελληνικό Βόλεϊ παραμένει στον πάγο χωρίς σημάδια επανέναρξης…

17 ημέρες έχουν περάσει από την ανακοίνωση ενός μήνα λουκέτου στο βόλεϊ που ισχύει μέχρι της 3 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι που εντάσσονται σε αυτόν τον χώρο (αθλητές, προπονητές,σωματεία…) είναι να περιμένουν το πράσινο φως από τις υγειονομικές αρχές και συγκεκριμένα από τον ΕΟΔΥ(Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

Επιστολές έχουν σταλεί, ανακοινώσεις έχουν βγει, τηλεδιάσκεψεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη έχουν γίνει αλλά το τοπίο παραμένει θολό περιμένοντας την έγκριση του πρωτοκόλλου που έχει σταλεί στο ΕΟΔΥ καθώς όπως είχε πει στις 16/11 ο κ.Αυγενάκης στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ εκπροσώπων από Συνδέσμους Αθλητών(Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Χάντμπολ,Πόλο και Βόλεϊ) , “” Τα πρωτόκολλα προωθούνται στον ΕΟΔΥ ,οι οποίοι περνούν και τις αποφάσεις “” .

Απόφαση από τον ΕΟΔΥ δεν έχει υπάρξει αλλά την αναμένουμε…

Όσον αφορά το πρωτόκολλο κύριο χαρακτήρα έχουν τα τεστ Covid-19 που πρέπει να γίνονται αλλά έχουν οικονομικό κόστος το οποίο καλούνται να καλύψουν οι ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωτόκολλο που στάλθηκε από την ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) εμπεριέχονται τρία(3) τεστ κορωνοϊού ,τα οποία θα γίνονται 24 ώρες και 48 ώρες πριν από κάθε αναμέτρηση και το εβδομαδιαίο τεστ.

Σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος θα δοθεί ένα 10ημερο προετοιμασίας στις ομάδες πρώτου επιστρέψουν στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.

Η υπάρχουσα κατάσταση δεν ευνοεί την χώρα, πόσο μάλλον την Εθνική του τμήματος Βόλεϊ καθώς καλείται να δώσει τον Ιανουαρίου προκριματικούς αγώνες για το Πανευρωπαϊκό.

Την ίδια στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά και ένα εύλογο ερώτημα που γεννάται,είναι το σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Όταν οι συνάδελφοι τους θα έχουν ρυθμό προερχόμενοι από παιχνίδια .