Βόλεϊ: Τροποποίηση μεταγραφικής περιόδου

επιμέλεια: Ηλίας Γκοντόλια

Κατανόηση της υπάρχουσας κατάστασης(1 μήνα απραξία) από την πλευρά της Ομοσπονδίας και διευκόλυνση διαδιακασίας σε περίπτωση μεταγραφής αθλητή στο εξωτερικό.

Αρχές της εβδομάδας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών(ΠΑΣΑΠ) έκανε αίτημα προς την ΕΟΠΕ(Ελληνική  Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης)  για transfer free, το οποίο όμως θα αφορά μόνο τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες του Βόλεϊ για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν(2020-21).

Εάν σε περίπτωση κάποιος αθλητής-τρια έχει πρόταση για μεταγραφή από ομάδα του εξωτερικού ,η ομάδα που θέλει να τον ενσωματώσει στο δυναμικό της που στην συγκεκριμενή περίπτωση θα είναι από το εξωτερικό , δεν θα καταβάλλει παράβολο(χράματα) προς την Ελληνική Ομοσπονδία,κάτι το οποίο όμως γινόταν στο παρελθόν.

Για να γίνει όμως η μεταγραφή χρειάζεται και η συγκατάθεση της Ελληνικής Ομάδας.

Το παράβολο που καλούνταν  να πληρώσουν οι ξένες ομάδες προς την Ελληνική Ομοσπονδία δεν είναι στάνταρ και εξαρτάται από την δυναμικότητα του κάθε πρωταθλήματος, την ίδια στιγμή που το παράβολο για μεταγραφές μεταξύ Ελληνικών Ομάδων είναι ίδιο.

Στην Α1 Ανδρών(Volley League) το μεταγραφικό παράθυρο ανοίγει στις 15 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη με τελική ημερομηνία 31 Ιανουαρίου(Κυριακή) . Ενώ στις γυναίκες είναι ανοιχτή καθ’όλη την χρονιά.