Βρετανία: 1.300 λάθος διαγνώσεις για Covid έλαβαν οι ασθενείς!

Τι συνέβη κι έγινε το λάθος #newn #abroad #covid19 #Britain #lockdown #κορονοιος #κορωνοιος

Ενα λάθος στο σύστημα Εξετάσεων και Ιχνηλάτισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) ενημέρωσε 1.300 πολίτες στη Βρετανία ότι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό, αναγκάζοντας τους να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters.

Η λανθασμένη ενημέρωση στη Βρετανία αφορούσε την περίοδο 19 με 23 Νοεμβρίου και οφείλεται σε ένα πρόβλημα με μια παρτίδα χημικών δοκιμών που έδειξε ότι τα αποτελέσματα των τεστ ήταν άκυρα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Υγείας σε ηλεκτρονική δήλωση: «Έγινε γρήγορη δράση για να ειδοποιηθούν τα άτομα που επλήγησαν και τους ζητήθηκε να πραγματοποιήσουν νέο τεστ και να συνεχίσουν σε αυτοαπομόνωση εάν έχουν συμπτώματα.»

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον 7 δισεκατομμύρια λίρες για τα τεστ ελέγχου και εντοπισμού επαφών ως μέρος ενός διευρυμένου προγράμματος μαζικών δοκιμών.

Η εφαρμογή του συστήματος NHS Test and Trace (Εξετάσεων και Ιχνηλάτισης) έχει επικριθεί έντονα μετά από μια σειρά αποτυχημένων ενεργειών και οι Βρετανοί υπουργοί παραδέχονται ότι δεν έχει αποδώσει τόσο καλά όσο περίμεναν.

Πηγή: ert.gr