Ξαφνική διαδήλωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Συμβολική κινητοποίηση των σωματείων έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης #newn #θεσσαλονικη #αστυνομια #ΠΑΜΕ #διαδηλωση

Επί ποδός η Αστυνομία μετά την αιφνιδιαστική συγκέντρωση των μελών του ΠΑΜΕ μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

«Από τα ξημερώματα σε δεκάδες χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα μέλη των σωματείων δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας», τονίζει σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης για τη σημερινή απεργία.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ) οι εργαζόμενοι περιφρουρούν την κινητοποίησή τους δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει το μπαράζ ψήφισης αντεργατικών μέτρων, την ίδια ώρα που απορρίπτει συνολικά τις διεκδικήσεις των συνδικάτων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού, για δουλειά για όλους με εξασφαλισμένα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις κατακτήσεις των εργαζόμενων που η εργοδοσία θέλει να διαγράψει.

Mε συμβολικές συγκεντρώσεις στις πύλες των Νοσοκομείων (Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Παπανικολάου, Αγ. Δημήτριος) και άλλες παρεμβάσεις, οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην απεργία. «Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», διατρανώνουν, απαιτώντας εδώ και τώρα ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μαζικές προσλήψεις και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.