Ζέρβας: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην υπάρξει αναζωπύρωση του ιού»

Συνιστά τεράστια προσοχή και σε πιθανό άνοιγμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης #newn #thessaloniki #municipality

«Χαίρομαι που τα πράγματα φαίνονται να ομαλοποιούνται αλλά σε κάθε περίπτωση δεν επαναπαυόμαστε. Δίνουμε ακόμη τη μάχη είναι δύσκολη η κατάσταση, πρωτίστως στα νοσοκομεία», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, ο δήμαρχος έκανε έκκληση στους πολίτες της Πάτρας να αποφύγουν αυτά που έγιναν στη γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης. «Εκείνος ο καταραμένος Οκτώβριος, όπως είχα πει, έδωσε όλη αυτή την διασπορά μέσα στην πόλη του ιού και φτάσαμε σε αυτούς τους άσχημους αριθμούς, σε αυτήν την κακή εικόνα στα νοσοκομεία. Δεν έχει νόημα να γυρίσουμε πίσω και να πούμε τι έφταιξε. Αυτήν τη στιγμή δίνουμε μια μάχη, είπε μεταξύ άλλων.

Αν δεν είμαστε προσεκτικοί είναι πολύ πιθανό να έχουμε αναζωπύρωση τόνισε ο δήμαρχος. Ειδικότερα τόνισε: Αν δεν φανούμε προσεκτικοί στην όποια χαλάρωση του λοκντάουν θα έχουμε ακόμη και μέσα στο Δεκέμβριο αναζωπύρωση  του κύματος της πανδημίας, στην πόλη, την περιοχή στη χώρα.

Το ότι πάμε σε μια βελτίωση δεν σημαίνει ότι είμαστε σε μια κατάσταση ώστε να σκεφτόμαστε τι και πώς θα ανοίξει, είπε μεταξύ άλλων.

Μίλησε ωστόσο και για την ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών που πλήττονται. 

Τέλος, αναφορικά με το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, είπε ότι προχωράει και θα δοθεί έμφαση και στις γειτονιές.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη