Δελτίο Τύπου Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού. Εκεί ο Εκπρόσωπος Τύπου, Πιπερίδης Σταύρος, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΝΘ, και ο Συντονιστής της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Κώστας Γκρίζος, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Καθηγητή Γεώργιο Σκόδρα, και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο, κ. Ιωάννη Ρεντζεπέρη. 

Η συνάντηση είχε ως κύριο σκοπό την παρότρυνση του Οργανισμού να δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ενσωμάτωση των λεωφορειακών γραμμών και στάσεων στην υπηρεσία χαρτογράφησης “Google Maps”. Η πρόταση αυτή αποτελεί παράγωγο της υπερψήφισης αντίστοιχης πρότασης Τακτικών Μελών κατά την ηλεκτρονική συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 7 Ιουνίου 2020. Το σκεπτικό που δικαιολογεί την αναγκαιότητα παραχώρησης των παραπάνω πληροφοριών έγκειται στην, ομολογουμένως, διαδεδομένη χρήση της αναφερθείσας υπηρεσίας, γεγονός που, κατά την άποψη του ΔΣΝΘ, θα διευκολύνει την μετακίνηση επισκεπτών, είτε αυτοί προέρχονται από το εσωτερικό της χώρας ή το εξωτερικό. 

Οι Εκπρόσωποι του ΔΣΝΘ είχαν επίσης έναν παραγωγικό διάλογο με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ, καθώς μεταβίβασαν κάποια από τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους σήμερα. Ιδιαίτερα έγινε λόγος για την βελτιστοποίηση των δρομολογίων από και προς τις εγκαταστάσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης. Επίσης συζητήθηκε η ενδεχόμενη επέκταση του δικτύου νυκτερινών γραμμών του ΟΑΣΘ ώστε να καλυφθούν περισσότερες περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Τούμπας. Οι συνομιλίες επεκτάθηκαν και στα θέματα διαλειτουργικότητας των μέσων μετακίνησης με αφορμή την εξάπλωση του ιού COVID-19 και προτάθηκε η διεξαγωγή ενημερωτικής καμπάνιας για το κοινό σε θέματα που αφορούν την επιβατική συμπεριφορά. 

Τέλος, τέθηκαν τα θεμέλια μίας γόνιμης συνεργασίας η οποία θα περιλαμβάνει πλήθος δράσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.