Εκλογές ΗΠΑ: Καταγγελία Τραμπ για νοθεία, τα μέσα διέκοψαν το διάγγελμα του

Χάος και διχασμός επικρατεί στις ΗΠΑ - Τρίτη μέρα χωρίς πρόεδρο #newn #usa #elections

Ένα χάος επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τον Ντόναλτ Τραμπ να βγαίνει αργά χθες να κάνει την πρώτη του δήλωση δημόσια μετά τις εκλογές.

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος και έως τώρα πρόεδρος και ενώ οι ψήφοι ακόμα μετρούνται δίχως να μπορεί να αποκλείσει κανείς οποιοδήποτε σενάριο, στον λόγο του μίλησε για νοθεία ενώ τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης διέκοψαν το διάγγελμα του.

Το MSNBC γρήγορα διέκοψε την απευθείας μετάδοση. «Λοιπόν, βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ», ανέφερε ο παρουσιαστής Μπράιαν Ουίλιαμς. Τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News επίσης διέκοψαν την απευθείας μετάδοση της προεδρικής συνέντευξης Τύπου. Ο Τραμπ εγκατέλειψε το βήμα χωρίς να δεχθεί καμία ερώτηση.

Το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Τραμπ. Ωστόσο, τις δηλώσεις του αρχηγού του κράτους αντέκρουσε αμέσως μετά ο παρουσιαστής του δικτύου Τζέικ Τάπερ: «Πόσο λυπηρή νύχτα για την Αμερική, όταν βλέπει τον πρόεδρό της (…) να κατηγορεί ψευδώς ανθρώπους ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, να επιτίθεται στη δημοκρατία μας με ψέματα».