“Ο χώρος μας χρειάζεται να ξαναβρεί την χαμένη του ταυτότητα.”

Λωλος Θοδωρής Μελος ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγης Μελος της ΠΟΕΕΔΕ

 Μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης με πολλές και βίαιες αλλαγές ψάχνουμε ακόμη την χαμένη μας ταυτότητα.Ο χώρος μας την τελευταία δεκαετία δέχτηκε πολλά ύπουλα χτυπήματα, πληρώσαμε ένα δυσανάλογο βάρος και η κοινωνία μας τιμώρησε διότι αναγκαστήκαμε να υπηρετήσουμε πολιτικές που ήταν μακριά από τις αρχές και τις αξίες μας.

Η πολιτική μας ταυτότητα χάθηκε διότι δεν δώσαμε πειστικές απαντήσεις στους λαϊκιστές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπερασπιστήκαμε της βαθιές τομές που έγιναν τότε όπως η Διαυγεια, το OPENGOV, η Προστασία της 1ης Κατοικίας, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, η Μείωση του Χρέους με το PSI.Τους αφήσαμε χώρο και κατάφεραν να μας αλώσουν.

Το θολό μήνυμα που εκπέμπουμε ακόμη και σήμερα με την πολιτική των ίσων αποστάσεων μας δυσκολεύει να βρουμε αφήγημα που θα συγκινήσει ξανά τους πολίτες και θα τους φέρει κοντά μας.Η κοινωνία αναζητά μια νέα προοδευτική πρόταση που θα μιλά για τα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας.

Οι τριβές που υπήρξαν με αφορμή τον νόμο για τις συναθροίσεις ανέδειξαν ένα νέο ζήτημα, της συνοχής της παράταξης.Ανοίγοντας έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας που οδηγεί σε αδιέξοδα.

Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι τωρα είναι ώρα να πάρουμε πίσω τον χώρο μας.Να σταθούμε δίπλα στους πολίτες, να διεκδικήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο.Η πολιτική μας συνδιάσκεψη πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο χαράζοντας νέα στρατηγική.Μια στρατηγική που θα προκύψει μέσω της σύνθεσης των προτάσεων που θα κατατεθούν, θα συμπεριλαμβάνει τις θέσεις όλων των τάσεων και θα είναι ιδεολογικά, πολιτικά και ιστορικά συνεπής.

Ο δρόμος είναι μπροστά μας…