Σέρρες: Το μήνυμα του δημάρχου για το lockdown

Σέρρες όπως και Θεσσαλονίκη στην «γκρίζα περιοχή» από αύριο #newn #σερρες

Για την νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμοστούν από αύριο οι Σέρρες όπως βέβαια και η Θεσσαλονίκη αφού και οι δύο περιοχές πέρασαν στο… καθολικό lockdown μίλησε ο Δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Όσα είπε:

«Από τις 6 το πρωί, αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου θα έχουμε μία νέα, γκρίζα πραγματικότητα στην περιοχή μας.
Όλα τα δεδομένα των κρουσμάτων, του επιδημιολογικού φορτίου και της κατάστασης των δομών υγείας αξιολογήθηκαν από την Πολιτεία και κρίθηκε απαραίτητο να επιβληθεί ένα τοπικό lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και πίστη στην επιστημονική κοινότητα.
Τα μέτρα που λαμβάνονται θεωρήθηκε ότι είναι απαραίτητα για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής.
Και αυτό γιατί η δημόσια υγεία δεν είναι κάτι το οποίο διαπραγματεύεται.
Ένα lockdown είναι σίγουρα μία δυσάρεστη κατάσταση για όλους. Στο τελευταίο πράγμα, όμως, που μπορούμε να κάνουμε έκπτωση είναι στα μέτρα για τη διασφάλιση της ζωής των συνανθρώπων μας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πάντοτε ήταν μπροστά και στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Έτσι και τώρα, ο Δήμος μας θα σταθεί δίπλα σε όλους αυτούς που μας έχουν ανάγκη. Και αυτή τη στιγμή μας έχουν ανάγκη πολλοί.
Ήδη, έχουμε ετοιμάσει τις κοινωνικές δομές, ούτως ώστε να είμαστε σύμμαχοι με όλους αυτούς που αγωνιούν, φοβούνται και ανησυχούν.
Σε αυτούς τους ανθρώπους εκπέμπουμε ένα μήνυμα: Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί σας και θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Μπορεί να μην είναι δυνατόν να βγείτε έξω, αλλά ο Δήμος Σερρών θα είναι έξω για σας.
Καλό κουράγιο σε όλους μας».